Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
nivanov - специалист
Дай имената на троянците, трябва да ги имаш в историята на нод-а ...
svetliopi44 - Чирак...
За съжаление нещо не мога да ги намеря ... :? това което намирам като история са някакви торенти , а аз не съм свалял от месеци :?

Хоп появи се един C:\WINDOWS\system32\x - Win32/Conficker.AA worm
nivanov - специалист
http://www.spywareremove.com/download/cfremover.exe

това го чисти със сигурност ...
svetliopi44 - Чирак...
Другата анти-вирусна засече пък тези ...даже не знам какво е това ... :? :? :?

Прикачен файл

2.JPG
2.JPG (40.04 KиБ) Видяна 2995 пъти
darken_nz - специалист
svetliopi44,кофти тръпка
От снимката виждам ,че ти се килва svchost
И аз съм го имал тоя проблем
Не знам как е при теб но при мен се килваше когато си поиска (някой път веднага ,след минути или часове) - а всички знаем колко е неприятно като се килне този процес - мрежата ти звука и още куп услуги отиват на майната си .
Аз единия път си реших проблема (на старата машина ,бях забравил )
,но втория път с тази (от която пиша в момента ) ме спаси само метлата
Все пак успех тук има много печени в тази област - може да ти помогнат :)
svetliopi44 - Чирак...
Мдамм ще играе метлата... :) за сега освен че ми сменя фона на тулбара (имам чувството че нещо се разхожда :lol: ) други ядове (за сега ) нямам :? малко по тромав е при зареждане ,но после е добре ... и държа да подчертая че това се получи при смяната на Интернет доставчика преди бях към Мега лан и от чии х.й минах към Люлин нет ... :x тия май изобщо не си поддържат мрежата...
БЛАГОДАРЯ на всички ... (ако ме няма да знаете че всичко се е скапало и явно не съм имал време да преинсталирам ) :)
Знам че вече тоя съвет е банален,но СМЕНЯВАЙТЕ ГО ТОЯ WINDOWS и всичко ще е ок. Особено виста, нема такава некадърна ОС. Аз съм на МАК от близо 2 години, забравих вече и за вируси, и за троянци, и за всичките им производни. Ако пък толкова си го обичате, сложете си XP и качествен антивирус. Kaspersky е най-добрия за домашни потребители, но все по-трудно се краква. Ако не ви се разправя, купете си го. Крайно време е българина да разбере, че да се дават пари за програми, е нормално ;)
bobykafe - специалист
Метни го до офиса, за 2-3 часа работа е с пълно сканиране и възстановяване на вин-боза ако се наложи.
gandonov - специалист
hygro написа:
... сритах окончателно MS. Сега пиша тези редове от същия комп, но с инсталиран openSUSE, с което се простих и с последният Уиндоус около мен ...
Охо-о-о виждам сродна душа. :)
Аз преди 10-ина години открих "топлата вода", демек UNIX. Тогава имах dual-boot компютър - някакъв UNIX + MS Windows. Преди около 5 години разкарах Windows-а и въобще не съжалявам.

Последните 4-5 години, и вкъщи и в работата, съм с Ubuntu. Даже вече не се сещам какво означаваха думите "вирус", "червей", "троянски кон" и други подобни твари, които така добре са населели MS Windows-екосистемата.

Лично аз смятам, че M$ нарочно толерират това "явление" в софтуерната индустрия.
sanders - специалист
Линукса добре ама трябва да се откажеш от половината софтуер. За Мак юзърите Мадокс се е изказал много правилно: http://www.thebestpageintheuniverse.net ... =macs_cant
Според мене с този троянец вкарахте много филми. Не може да е толкова зле положението. За 30 мин. макс трябва да може да се оправи без да се преинсталира. Вистата си е много добра просто голяма част от фирмите не могат да пишат софтуер и изкараха Вистата зле. Много по-добре е направена от ХР това е сигурно.

Тема "Троянци- има ли лек?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: