Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
asinka - специалист
nivanov написа:
http://www.spywareremove.com/download/cfremover.exe

това го чисти със сигурност ...
Не иска да тръгне при мен.
дайте идея за друга програмка да се прегледам и аз, моля!
gandonov - специалист
Да споделя личен опит от миграцията ми от MS Windows към Linux:
  • 1-во правило: Отделете си малко време за четене.
    2-ро: Забравете наученото. Не прилагайте знанията си от Windows към новата система. Обикновено в нея нещата са организирани малко по-различно. В повечето случай даже по-добре.
    (Например: няма смисъл да търсите диск C:, D:, F: и други щуротии.
    Може би сте чували мнения, че Mac OS е userfriendly? Linux и той? ... ами разберете защо!)
    3-то: Не се ограничавайте само с програмите, които в момента ползвате.
    - Ако програмата ви харесва, проверете дали има версия за новата ОС. Firefox, Thunderbird, Skype са такива примери.
    - Ако няма версия, потърсете аналог.
    (Пример: няма смисъл да "подкарвате" Photoshop при условие, че съществува GIMP. Пример: Pidgin е прекрасен ICQ-клиент. и т.н.)
    4-то: Проверете какъв софтуер има за новата ви ОС. Ще намерите прекрасни програми, които са без аналог в Windows.
    После ще се чудите, как въобще се живяли без тях?
Това е накратко.

За съжаление не мога да ти помогна в борбата с троянците, но ще ударя едно рамо, ако решиш да е-мигрираш далеч от "тъмната страна на силата". :)
nivanov - специалист
asinka, тази беше за конкретен проблем, не е просто антивирусна на общо основание ...
svetliopi44 - Чирак...
Е навихте ме ще се пробвам на Linux даже си свалих това ... openSUSE-11.1-DVD-x86_64 но определено ще имам нужда от помощ.
Ще е хубаво да се направи една тема за Linux и там знаещите и можещите да дават примери за програми и така на татък ...
Пък ако имаше нещо и на БГ щеше да ми е по-лесно ... отворен съм за всякакви идеи и препоръки ...
sanders - специалист
Според мене за начало Убунту е най-приемливо. ОС фор хуман бийнгс
sanders написа:
Линукса добре ама трябва да се откажеш от половината софтуер. За Мак юзърите Мадокс се е изказал много правилно: http://www.thebestpageintheuniverse.net ... =macs_cant
Според мене с този троянец вкарахте много филми. Не може да е толкова зле положението. За 30 мин. макс трябва да може да се оправи без да се преинсталира. Вистата си е много добра просто голяма част от фирмите не могат да пишат софтуер и изкараха Вистата зле. Много по-добре е направена от ХР това е сигурно.
Пич, нищо лично, ама си много неподготвен :) . Питал ли се се ,защо повечето професионалисти в области като фото, видео, аудио,дизайн,(не в БГ) ,работят на Мак? Да оставим настрана OSX (недей да изказваш мнение за нещо, което не си и помирисвал). Вистата няма нужда от чужд софт за да се бъгне, тя сама си се бъгва. Всеки advanced user или професионалист ще ти каже, че XP-то е по-добро.Питай и геймърите.Правиш един комп с дуал буут и прясно инсталирани XP и виста,пускаш един бенч на всяка ОС, сядаш и търсиш десетте разлики. Казват че Windows7 бил много добър, за него нищо не мога да кажа, не съм го пробвал.
hygro - майстор
sanders написа:
Линукса добре ама трябва да се откажеш от половината софтуер.
Това просто не е истина. Изборът на софтуер под Линукс е огромен, при това най-често БЕЗПЛАТЕН.

Болшинството програми, писани за Уиндоус, работят под Линукс без проблем.
sanders написа:
Според мене с този троянец вкарахте много филми. Не може да е толкова зле положението.
"Не може" не е аргумент. Аргумент е личният опит, а също и:

Организираната компютърна престъпност с гигантски финансови ресурси:
http://en.wikipedia.org/wiki/Russian_Business_Network

Мрежи от милиони заразени компютри, чиито потребители си въобразяват, че антивирусните им програми и файъруоли ги защитават:
http://en.wikipedia.org/wiki/Storm_botnet

Технологии, включително на хипервайзорно ниво, срещу които потребителят и наличните защитни програмни средства са практически безсилни:
http://en.wikipedia.org/wiki/Rootkit

Компютърни червей, които се подиграват със защитните системи на френската, немската и английската армия, срещу които се налага производителите на антивирусен софтуер да се обединяват в консорциуми:
http://en.wikipedia.org/wiki/Conficker
sanders написа:
За 30 мин. макс трябва да може да се оправи без да се преинсталира.
"Трябва"? Това искам да го видя. Нека един троянец да е зашифровал съдържанието да диска ти и достъпът до данните да става единствено през емулираната от него файлова система, както беше в моя случай, кой ще е този 30-минутен начин?

Времената се промениха - елементарните троянци вече са отживелица. Всеки трети от компютрите на форумците, които ще прочетат този пост е заразен, без самите те да го подозират. И то въпреки антивирусни програми и т.н. Не си измислям - статистика...
sanders - специалист
От многото говорене на човека не му се реши проблема. Недейте копира цялата Уикипедия тук. Има си частен случай и според мен не се даде никва конкретна помощ. Супер рядко се налага да се прави формат за да се реши проблема. Все на големите специалисти им се чупят машините.
Много трудно може да рейтвате ОС просто така. Особено с думи от сорта еди коя си ОС била най-добрата и тн. Аз никъде не съм казал, че Виста е най-добрия избор просто е достатъчно добра. Абсолютно съм сигурен, че не споря със специалисти. Просто ИТ мастерите не са част от този форум.
nivanov - специалист
Hydro, с уважение към стажа ти, но не бих казал, че съществува ОС, който да е сигурен на този свят. Всичко зависи от потребителя ...
На врял и кипял в бранша няма нужда да му казваш какво е това bugtraq, на мен лично това ми е първата работа сутрин - да видя какво е излязло там ...
Няма да споменавам тоновете проблеми с рууткитове и бакдорнати ssh (даже по едно време бяха успяли да бакдорнат пакети в самото репозитори на федора) ...
Линукса е алтернатива за хора, които знаят какво правят с компа, за обикновения потребител обаче все още е на светлинни години от това, което трябва да бъде ...
Аз лично линукса отдавна съм го пуснал в девета глуха, там, където ми трябва ОпънСорс решение ползвам или опън или фриибсд, предпочитам комерсиалните юникси за сериозна работа ... Проблемите на линукс са два: всеки маже както му хрумне по него (вкл. и кернела, което докарва още по голямо мазало), няма никаква идея как и на къде ще се развива, има сума ти дублиращи се пакети с разлика от 2 реда сорс, щото на някой нещо не му харесало в другата библиотека ... Особено опре ли се до либтуул става меко казано мазало ...
Но се отплеснах от темата. Та това което исках да кажа - колко е сигурна и читава една операционна система зависи само от потребителя и. Влизал съм като у дома си на отдалечена машина с ОпънБСД след като беше пипнал собственика и (което между другото си е голямо постижение, не можах да повторя бозата, дет я беше сътворил със секюритито, колкото и да се мъчих), от друга страна имах до преди 3 месеца едно НТ, което беше външна машина и не беше пипано близо 10 години ... до последно беше със СП3 и мои кръпки след това, безотказно работи докато гръмна физически самата машина и така и не се намери някой, който да успее да го пробие за това време :>
svetliopi44 - Чирак...
Пичове да ви кажа и на мен това ми е първия случай ... :? до сега не съм имал проблем ... всичко стана като си смених доставчика ... и то за минути ... комп имам от 1998г. Интернет ползвам активно от 5г ...

Тема "Троянци- има ли лек?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: