Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Така. С троянче съм от няколко дена. Комбинирано с честа поява на син екран "обадете се на поддържащия хардуера" ОК. ОК. ОК!
Тъп юзър съм. На XP да си останем след лечението, нали?
А! Като метнах важните си неща на флашка, и гадостите ли си консервирах?
hygro - майстор
nivanov написа:
но не бих казал, че съществува ОС, който да е сигурен на този свят.
Нима съм твърдял подобно нещо - цитирах факти, които актуализират поостарелите представи по отношение на реалните опасности в Нета.

Не съм съгласен, че потребителят с поведението си може да се предпази. Дал съм пример за белята, която си докарах. Виждам, че си наясно с нещата - кажи ми къде сгреших?

С останалото съм съгласен с теб - но споделих моя път, който ме удвлетворява. Нима има нещо лошо в това, та да трябва да бъда критикуван за едно за мен добро решение? То може да се окаже добро и за друг. Тук хората споделят опит и аз споделих моя. Още повече, мисля че достатъчно ясно и аргументирано съм обосновал решението си. За да обобщя кратко: "дойде ми до гуша с MS, сега съм доволен с Novell".

Агитирам всеки, който има търпението да направи миграцията и комуто CS не е първостепенната грижа, да стъпи на openSUSE - дистрибуция с ежедневна поддръжка от реномирана фирма и съдържаща всички средства за безпроблемна работа в хетерогенна среда, за разлика от бъгавото Ubuntu например.

За BSD :thumbs: лошо не мога да кажа... При мен няма инсталирано, но от сродения СА имам ежедневни суперлативни сводки :) Но пък не е за судоку и се поддържа САМО от компетентни.
nivanov написа:
Проблемите на линукс са два: всеки маже както му хрумне по него (вкл. и кернела, което докарва още по голямо мазало), няма никаква идея как и на къде ще се развива, има сума ти дублиращи се пакети с разлика от 2 реда сорс, щото на някой нещо не му харесало в другата библиотека ... Особено опре ли се до либтуул става меко казано мазало ...

Още една причина, защо съм избрал SuSE - оставил съм тези грижи на Novell и yast - сега имам да се грижа за три фирми и вече искам да съм прост потребител без да не ме е еня коя версия ми е ядрото... Сутрин нещо се ъпдейтва, даже и не поглеждам какво, но пък е всяка сутрин, а не на втория вторник на месеца...
nivanov написа:
имах до преди 3 месеца едно НТ, което беше външна машина и не беше пипано близо 10 години ... до последно беше със СП3 и мои кръпки след това, безотказно работи докато гръмна физически самата машина и така и не се намери някой, който да успее да го пробие за това време :>
Ей, колко ти плащат от MS за пропагандата? Това е виц :lol:

Майтап бе :wink: Не е невъзможно - и аз все още работя с една щайга W98SE, защото има специализиран фосилен ISA хардуер, дето не мога да го прехвърля на друга машина - бачка си. Ама това са изключенията, нали? :wink:

sanders написа:
Просто ИТ мастерите не са част от този форум.
Абсолютно си прав, sanders :2thumbs: Апропо, ти като какъв се беше представил? :lol:
hygro - майстор
n_a написа:
А! Като метнах важните си неща на флашка, и гадостите ли си консервирах?
50% да. Ако сред тях има и неща дето завършват на exe, scr и разни други подобни - да кажем 90%. Сканирай флашката от ЧИСТ комп.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Аааам като сканирам флашката няма да заразя чистия комп?
Това са ми текстове и картинки... не е чесно!
hygro - майстор
n_a написа:
Аааам като сканирам флашката няма да заразя чистия комп?
Не е невъзможно. За тази цел MS са разработили специално функцията autorun, за да могат вирусите да се разпространяват и по този начин. На чистия комп функцията autorun трябва да е изключена. Всъщност трябва да е изключена на всеки комп, освен ако не те е еня за него...

За да се изключи по правилния начин, щото има и неправилни, трябва да се създаде с notepad следното текстово файлче:

Код: Избери всички

REGEDIT4
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\IniFileMapping\Autorun.inf]
@="@SYS:DoesNotExist"
След като го запишеш на диска, сменяш името на

Код: Избери всички

NoAutorun.reg
Стартираш го, казваш "да" на излезлия въпрос и... си затворил тази безумна яма в сигурността на Windows.

Сега вече можеш да сложиш флашката без страх, че заразате ще се разпространи още с пъхването... на флашката имам предвид... :wink:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Мисля, че махнах ауторъна. В смисъл дрезнеше флашката да се опитва да свири (то си е плеър всъщност) та беше тъпо да се опитва да ми просвирва документите и чоплих и стана. Нооо дали за флашката е изкл или цялостноза компа не знам.
Знаете ли, красиво звучи, нооо е трудно на лаиците да разберат кога се шегувате, кога сериозно, с този ваш си сленг.
Няма лошо, слагам черните очила, оправям черния възел вурху бялата риза ииии и аз съм у филма.
ПС Да питам, като писа онея работи ... малки-главни букви имат ли значение?
hygro - майстор
n_a написа:
Мисля, че махнах ауторъна. В смисъл дрезнеше флашката да се опитва да свири (то си е плеър всъщност) та беше тъпо да се опитва да ми просвирва документите и чоплих и стана. Нооо дали за флашката е изкл или цялостноза компа не знам.
Знаете ли, красиво звучи, нооо е трудно на лаиците да разберат кога се шегувате, кога сериозно, с този ваш си сленг.
Няма лошо, слагам черните очила, оправям черния възел вурху бялата риза ииии и аз съм у филма.
Споко, никой вече няма да се стартира безнаказано само с пъхането. А в горното не се шегувам... може би докъм последните знаци... :wink:
hygro - майстор
Сайтът на Нова телевизия беше хакнат и пръска зарази. НЕ ГО ПОСЕЩАВАЙТЕ! Ако сте били там през последните дни, най-вероятно компютърът ви вече не е "чист".

Подробности:

http://www.hardwarebg.com/forum/showthr ... ?p=1948458

Тема "Троянци- има ли лек?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: