Монтаж, топло и звукоизолации.
ribnikolaevi - майстор
n_a написа:
Аз съм на мнението. Хвърляй гипса и майстора.
Впрочем, ти не работеше ли нещо свързано със строителството? Ако да, мисля си, толкоз ти е твоя майсторлък, че нямаш досег до свестни майстори... нищо лично, логика.
Даже и когато съм ползвал контактите си със строителните компании пак често съм удряб на камък. След като избера от 5 човека един майстор, от избраните едва 30 процента стават. Това са ми наблюденията. Или от всички - някъде 5-6 процента. Да оставим настрана, че не звъня на случайни обяви. Но това е друга тема.
Сега се чудя какво да правя с майстора и майсторията му. И никой досега не ми отговори конкретно възможно ли е с тази бъркалка да пресича гипса.
Той твърди, че след 10 дни ще изсъхне. Различава ли се консистенцията и въобще гипса за мазилка и шпакловка от този за лепене на кутии примерно /защото този за кутиите аз си го сгъстявам доста, за да може веднага да работя с него/.
svetliopi44 - Чирак...
Един съвет от мен ... при изсъхнал гипс мини с ръка по стената ... ако цапа много(пуска бяло) значе гипса е слаб...
ribnikolaevi - майстор
Благодаря за практическия съвет. Ще пробвам довечера.
С нокет също го драсках, не ми се видя мек. Е, не е твърд като този дето ползвам, но то с него едва ли може да се шпаклова - стяга много бързо и става "на камък". Притеснява ме бавното съхенене, понеже не разбирам от гипсови мазилки и шпакловки.
ribnikolaevi - майстор
n_a написа:
Аз съм на мнението. Хвърляй гипса и майстора.
Впрочем, ти не работеше ли нещо свързано със строителството? Ако да, мисля си, толкоз ти е твоя майсторлък, че нямаш досег до свестни майстори... нищо лично, логика.
Точно това се опитвам да разбера. Понеже имам уважение на майстора - слагал ми е плочки и е уникален. Например плочка при тръбите на парното - така я сложи, че на който я покажа после и ме пита - ама как са влезли тръбите в нея :-D .
А относно личните забележки - ще ги отмина, не ми е до това. Ще кажа само, че личният ми досег е главно с изкопчии, кофражисти, арматуристи и монтажници на стоманени конструкции. И никой от тях не може да ми свърши работа. А техническите дето ми препоръчват майстори - в предния пост разказах какво се случва.
masterval - майстор
Гипсът ти е пресечен, но това може и да не е от майстора. Тази пролет купих една торба и я хвърлих веднага - беше дръпнал влага. Но след това ми се случи да отворя торба и да стои така няколко дена, а в стените имаше много влага, в подовете също. И започна да се пресича.
С бъркалка не съм бъркал обикновен гипс, но е много вероятно да е от това. Защо не опиташ ти да забъркаш с рязана шпакла или накарай някой друг. Ако след разбъркване се раздели гипса от водата, значи гипсът е калпав. Ако не се раздели, но стане на буци, също, хвърляй торбата.
Мисълта ми е, не бързай да обвиняваш майстора. А че 5 мм гипс на другия ден трябва почти да е изсъхнал, така е...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Това, че майсторът не познава калпавия гипс си е доказателство, че майсторът е калпав.
Значи при всички случаи този прекрасен плочкаджия е калпав шпакловчик.
Другото .... чак не ми се коментира.
Гипс не се разтваря с вода, та да чакате да изсъхне като боички. Гипс се свързва химически. И щом не е гладко, горещо и твърдо от веднага, то е за боклука. Гипс не мсиля да се бърка дълго и интензивно с ел бъркалка. Скоростта на бъркане е важна.
sasooooooooo - "специалист"
Каква марка ти е гипсовата мазилка?
Кнауф, Баумит, нещо турско?
И защо приемате, че в гипсовата мазилка има само чист гипс? :?
В Унифора само гипс ли има? :?
А верно ли някой измазва с чист гипс? :?

Гипсовите мазилки се полагат със специална машина. Илиян Илиев е човека който най-точно би ти помогнал.
ribnikolaevi - майстор
Днес вече гипсът от пробната мазилка е втвърдил, бял, достатъчно здрав. Благодаря на отзовалите се. Явно гипсът не е лош. Надявам се и майсторът също. А изхвърления цяла кофа гипс, въпреки че все още е влажен на вид, като се чупи вече вика "цък".
svetliopi44 - Чирак...
sasooooooooo написа:
Каква марка ти е гипсовата мазилка?
Кнауф, Баумит, нещо турско?
И защо приемате, че в гипсовата мазилка има само чист гипс? :?
В Унифора само гипс ли има? :?
А верно ли някой измазва с чист гипс? :?

Гипсовите мазилки се полагат със специална машина. Илиян Илиев е човека който най-точно би ти помогнал.

Сашо има още такива дето мажат с гипс ... :) вярвай ми ... Илиан не маже с гипс и той ще ти го каже ...неговото е варогипсова мазилка ...стяга за часове ...не за минути ... гипса е сложна материя ... иска си и изпипана и здрава ръка ...аз съм 65 кила с мокри дрехи ама не се давам на гипс и на 120 кг. майстор... :lol:
svetliopi44 - Чирак...
ribnikolaevi написа:
Днес вече гипсът от пробната мазилка е втвърдил, бял, достатъчно здрав. Благодаря на отзовалите се. Явно гипсът не е лош. Надявам се и майсторът също. А изхвърления цяла кофа гипс, въпреки че все още е влажен на вид, като се чупи вече вика "цък".
Абе човек ... опитах се да ти го кажа по меко ... не може гипс на 72 часа да ми казва цък... тва цък аз го чувам през 15 минути като си чистя кошчето ...
Хайде стига толкоз със съветите че някой ще трябва да черпи ...

Тема "цена на "вътрешни" ъгли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: