Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
yanis7373 - специалист
Може ли някой да ми даде съвет как да си направя съществуващата дворна врата двукрила,да я направя да се отваря с дистанционно. Някой правил ли е такова нещо ? Защото фирмите ,които предлагат механизми за врати искат майка си и татко си. Моля за идеи.
tassel - специалист
И мен ме интересува този въпрос. :?
Takezo Sensey - модератор
Управляващия блок в комплект с две дистанционни е 130-160 лв. смятай мотор, зъбен гребен и т.н.

Колко стотинки ти искат на теб ?
yanis7373 - специалист
1300 лв, това е много скъпо , ще слизам да си ги отварям тия врати. Аз затова питам ако някой знае по-евтин вариант да го сподели
Стефан - майстор
yanis7373 написа:
1300 лв, това е много скъпо ,
Това е относително. Когато имам път до Първомай, на гости на сватовете, мога и да погледна. Но не се знае кога ще е това. Доста ми е далеч.
n.nikoloff - специалист
Имам богат опит ( над 15 години) с монтаж на автоматика за врати. Ползвал съм автоматика от много вносители.
Първо - не всяка съществуваща врата става директно за автоматизиране. Обикновено има проблем с пантите, с окачването, с конструкцията на вратата и т.н. Ако един от многото фактори не работи в система ще се нагледате на дивни картинки.
Мой съвет - нека специалист да погледне какво има да се автоматизира, нека да препоръча автоматика и да я монтира и най-вече да си поеме гаранцията и поддръжката. Всички останали варианти са хвърлени пари през прозореца и целогодишен абонамент във фабриката за образуване на нерви.
Ако не ви се дават такива парички - по-добре си отваряйте както и сега.
silver - помощник
Подкрепям мнението на г-н Николоф. Първото условие за да автоматизирате дадена врата е то нейните крила да се движат леко и без проблеми. Независимо дали е пъзгаща или стандартна с радиално крило. Автоматизирането на плъзгаща врата излиза по - евтино като вариянт от това на двукрила.
Колкото фирми доставчици на тези аксесоари толкова и различни цени има .
Цената за задвижването основно се определя от килограмите на вратата, както и нейната дължина.
За плъзгаща врата един минимален КИТ включва:задвижване, рейки (според дължината на вратата), дистанционно, стопери - опция са вече фотоклетки (добре е да има, че стават фалове), сигнализация, соларни клетки за захранване, батерии и др.И естествено захранващ кабел до мястото на вратата.
За двукрила КИТ:2 бр. задвижвания, централа за управление, дистанционни, захранващ кабел, стопери - опциите са като горните
Един приятел си беше направил сам за плъзгаща от ел. двигател на пералня със верижно колело, вместо рейки беше заварил на един профил разпъната верига със стъпка като на верижното колело, дистанционни и управления има на конрад. Ползва я вече 2 години и за сега не е правила проблеми. Дано съм бил полезен (извинявам се за дългия пост) :-D
Може да използваш двигатели за сателитни антени.Цената е около 35-45 лв.на парче.Имат вграден ограничител за изключване/може да се регулира/.Работят на 36 волта.
n.nikoloff - специалист
dodro написа:
Може да използваш двигатели за сателитни антени.Цената е около 35-45 лв.на парче.Имат вграден ограничител за изключване/може да се регулира/.Работят на 36 волта.
:lol: :lol: :lol: Добре ме развесели за началото на деня...

Тема "Дворна врата с отварящи механизми с дистанционно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: