Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
silllveto - Майсторица
А какво мислите за по-плитките (ок 40-45см май) с предно отваряне? Само по-малкият обем на прането ли е разликата, или има и нещо друго? Питам, защото ни предстои купуването на нова, но мъжът ми иска с горно отваряне, а пък аз не :?

Да вметна и един виц по повод тихите перални:
Жител на кв. Левски казва: "Живея на 50м. от гарата и на 100м. от летището... защо по дяволите ми е безшумна перална машина..."
atanasov2004 - специалист
Здравейте :) Много съм доволен от автоматична пералня с марката :
FAGOR - води се произведена в Испания :? Много,много здрава машина
в среден ценови клас,какво е видяла не е истина беше с тригодишна
гаранция, в началото работеше почти нон-стоп сина беше бебе. Перал-
нята работи безотказно 12 години. Сегашните модели чувам с 5г гаран-
ция ги предлагали,ама знае ли човек :cool: :cool: :cool:
nikibol - специалист
Ползваме ZANUSI.
Пере се, ако не е всеки ден.. през ден. Здрава експлоатация Ви казвам. Имам е от.. може би 8-10 год. и досега нямам никакъв проблем.
Работи си безотказно.
Бялата им техника е мн. сигурна и качествена.
i--v--o - специалист
И аз мисля, че ZANUSSI е по-добрия избор от останалите два модела :cool:
silllveto - Майсторица
Ще си повторя въпроса: какво мислите за по-плитките перални?
За тази например
http://www.electron.bg/product_info.php ... ts_id=2240
Има по-евтин и по-скъп вариянт с казан инокс (на тази е карботекс), а по-скъпата има и ел. дисплей и изразходва 37л. вода, а тази 44л.
bravo - напреднал
Не съм чувал да има разлика между плитките и дълбоките перални с предно отваряне. Тези дето се отварят отгоре били по-надеждни, защото били с два лагера, но лагери на перални се трошат толкова рядко, че няма логика този показател да е първостепенен критерий при избора.
Що се отнася до казаните и разхода, това са търговски трикове. Не съм виждал ръждясал казан дори и при 20-годишни перални, освен ако не са изхвърлени на двора, така че тези карбони, "черни диаманти" и други са за привличане на клиенти. Относно разхода, разликата от 37 до 44 е 7 л, което при три пранета на седмица прави към кубик, кубик и нещо годишно или под 2 лв. за 12 месеца.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
720лв за 4кг пране?
Това определено е стар модел на висока цена, при това.
Пералня със същите размери, за 6кг. За същите пари.
Да напомня, че винаги е по-добре да переш 4кг в пералня за 6, отколкото 3кг, в пералня за 4 :wink: .
silllveto, защо се интересуваш от тази пералня? Имах впечатление, че нито място, нито пари са ти чак проблем. Вземи си пералня от марка за перални, не за печки, пазарувай техника която можеш да пипнеш, избери си я според нуждите и си плати колкото си струва. Не е ли тъй :?
silllveto - Майсторица
Мерси са отговорите :)

Н_а, тази пералня съм я предвидила за втория етаж, където ще е в антрето. За това ми трябва плитка, но горното отваряне ме ограничава в използването на пространството над нея. Замислила съм да я скрия в шкаф, а такъв да има и над нея за препарати и разни такива неща.
Вземи си пералня от марка за перални, не за печки
Точно за това питам дали е добра.
Пералня със същите размери, за 6кг. За същите пари.
Обемът не ми е от първостепенно значение, но това е интересно.
Относно разхода, разликата от 37 до 44 е 7 л, което при три пранета на седмица прави към кубик,
В къща със септична яма сме + вана и ме е страх да не плувне инцидентно двора :shock:
Парите... устройва ме подобна цена.
Иначе пералнята ми е почти спешна. Правя планове в понеделник да имам. :? :)

Тема "Избор на пералня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: