• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
sasooooooooo - "специалист"
Купих си кабел за трансфер между компютъра и телефона. В комплекта има и диск, само че не ми работи устройството. Нaлага се да дръпна нещо чрез интернет. На диска пише:usb data cable.
Кое ще ми свърши работа?
evdoki - специалист
за всички модели кабелите са различни. може да не ти съвпадне и аз изгорях с китайско менте за Нокията. Купих го и не може да прехвърля данните. Въпреки, че е точно за моя модел телефон. Така си заминаха 35 лева навремето....
Johny - майстор
sasooooooooo написа:
Купих си кабел за трансфер между компютъра и телефона. В комплекта има и диск, само че не ми работи устройството. Нaлага се да дръпна нещо чрез интернет. На диска пише:usb data cable.
Кое ще ми свърши работа?
Да беше казъл за какъв модел става въпрос, а можеш и сам да потърсиш при чичко Гугъл.
dundurma - специалист
ако телефона има блутуут,купи си един за компа-8лв и си ти
Teлефона е Сименс М75. Имам Блутут, но много бавно ми качва песните, примерно 15мин за една. Смятам ,че по кабел ще стане по-бързо.
В Замунда и ДатаБГ няма такъв софтуер.
В край на сметка, комшията ми я свали на флашка.
Обаче в момента когато включа към кабела, телефона се изключва :|
Утре ще връщам кабела. Явно ще си остана по-стария начин.
Благодаря за съдействието.
prascho - майстор
Предполагам, че комуникацията между компютъра и телефона става с програма от типа "терминал". В този случай обикновено се налага да си дръпнеш от интернет специфичен софтуер за да може компютъра ти да разпознае кабела /кабелът трансформира сигнала от usb порт в сериен или някакъв друг удобен за телефона/. След като си дръпнеш софтуера за кабела трябва да синхронизираш портовете между въпросната програма "терминал", която ползваш и номера на порта на самия компютър за да може да стане прехвърлянето на информацията. Мисля, че ставаше в Device Manager. Може и да бъркам. Като цяло това е последователността на работа с подобни "терминални" интерфейси. Нямам идея дали твоя случай е сходен, но подозирам, че е така.
Програмата, която върви с кабела е Data Suite. Инсталира се според марката и модела на телефона. Първо драйверите, после програмата. На кабела пък имаше бутонче А>В.
Наистина на края на инсталацията ме пита кой порт да използва и по подразбиране беше COM1.
Ходих до магазина, от там ми казаха да мина понеделник, за да пробваме с друг кабел. Мен обаче ме съмнява, че е в моя телефон, защото се изключва, като че ли блокира...
sanders - специалист
Com порта няма нищо общо с USB. Ако така оставиш конфигурацията никога няма да може да свалиш нещата. Има си кабел към КОМ, по-старите телефони бяха така. На тебе ти трябва такъв тип кабел.
Driver-а от тук: http://global.mobileaction.com/download ... odelID=380

Както каза колегата по-горе задължително първо инсталирай драйвера за самия кабел.

Прикачен файл

ImageGenerator.axd.jpeg
ImageGenerator.axd.jpeg (62.25 KиБ) Видяна 3980 пъти
Последна промяна от sanders на нед май 24, 2009 9:34 am, променено общо 3 пъти.
Къде бъркам?

Когато си инсталирах Блутуута, нямах никакви проблеми! Качих Blue Solei и готово! Само че ми сваля с 10кб/с :|
prascho - майстор
Не мога да се съглася, че ком порт няма нищо общо с usb порт. Номерацията на Usb портовете отговаря реално на ком портовете.

Кабелът, които имаш е със специфичен номер. Не мога да бъда категорично сигурен, че файлът, който ти е пуснал колегата е този, който ти трябва. Най-добре си прочети какво пише на кабела и с въпросната абривиатура си намери драйвъра за кабела, който ти е необходим. Ако не синхротизираш номера на порта, които ти ползва програмата с номера на този usb порт, на който си ръгнал кабела няма да стане да знаеш!

П.С Говоря от опит макар, че тогава трябваше да направя настройка на комуникационно оборудване ползвайки кабел usb-serial. Последователността е идентична.
  • 1
  • 2

Тема "usb > телефон, програма?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: