Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
romanpm - майстор
Ако нивото на вода в кладенеца позволява пряко засмукване от хидрофор примерно 5-6 м , е по-добре , иначе е нужна потопяема а от там примерно с фи 32 , сваляш после на фи 20,16 пластмасовите гъвкави тръби си правиш разводка за поливане /и гофре за кабели за капково.../ и може и за тоалетно казанче , примерно . А мръсната си вкопаваш цистерна , ямите ги забраниха :? :)
emil_v r - майстор
[quote="sergi"]благодаря ти

става дума за държавната вода
въпроса е сега к

На кого благодариш от двамата ?

Съжалявам , че попадна точно на нас ... аз лъжа , колегата се заяжда виж подписите ...

Трябва още 1-2 снимки по отдалеч , или схема / чертежче на имота , и терена , и къде се подава водата ..
чешма .. вътре , + баня , и вънка една до къщата , с отводняване .
Аз съм така , огледай другите къщи , може би ...
sergi - специалист
emil_v r написа:
sergi написа:
благодаря ти

става дума за държавната вода
въпроса е сега к

На кого благодариш от двамата ?

Съжалявам , че попадна точно на нас ... аз лъжа , колегата се заяжда виж подписите ...

Трябва още 1-2 снимки по отдалеч , или схема / чертежче на имота , и терена , и къде се подава водата ..
чешма .. вътре , + баня , и вънка една до къщата , с отводняване .
Аз съм така , огледай другите къщи , може би ...

благодарих на тебе, а с Н-А се разбираме...
водата влиза отзат на пристройката, там ще има 2 тоалетни, баня, кухня, бойлер
идеята е при нужда да се ползва кладенеца в инсталацията и за поливане
emil_v r - майстор
Не съм спец по тия хидрофори , други ще ти отговорят , кажи на колко м. е ниско нивото на герана при суша , има значение , ..
Поливането е само 3 месеца и е с голям дебит / ниско налягане , демек желателно независима друга помпа.
Иначе резервоар за поливането , за да се позатопля поливната вода

Естеств. ти трябва хидрофор с водъ от кладенеца , и некакво ръчно управление / превлкючване .
Спирам за да дам думата на по- компет. от мен , но днес не е оживен ден у форумо. :-D :wink:
sergi - специалист
още нямам наблюдения върху нивото на водата вьв времето, но се чудя как ще влязат тръбите от кладенец;а в пристройката за евентуален друг кръг...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Mmm! Не ти трябв адру гръг. Трябв ати застраховка, винаги да имаш вода в тоалетната. другото е прекалено, мисля. нооо разпитай колко пъти месечно спира "държавната вода" и за колк овреме и си решаВАй.
(9дебаиклавиатурата)
LazarGanev - "Велик майстор"
Мдаа, страхотна темичка сте спретнали докато си дояждах агнешкото на село и си пиех бирката :-D . Серги, трябва ти една тръба ПЕф25 от кладенеца до къщата подземно на поне 50см дълбочина и една тръба от кладенеца към двора, също подземно до най отдалечената точка в която имаш желание да има извод за поливане. Помпата се пуска да виси в кладенеца, а хидрофора (буфер+пресостат, без помпа) се поставя в мазата. За свързването на всички елементи викаш някой компетентен и даваш едни сто лева примерно, за да ти е мирна главата.
sergi - специалист
LazarGanev написа:
Мдаа, страхотна темичка сте спретнали докато си дояждах агнешкото на село и си пиех бирката :-D . Серги, трябва ти една тръба ПЕф25 от кладенеца до къщата подземно на поне 50см дълбочина и една тръба от кладенеца към двора, също подземно до най отдалечената точка в която имаш желание да има извод за поливане. Помпата се пуска да виси в кладенеца, а хидрофора (буфер+пресостат, без помпа) се поставя в мазата. За свързването на всички елементи викаш някой компетентен и даваш едни сто лева примерно, за да ти е мирна главата.
ще вържа и нещо да се охлажда до помпата в случай че си наблизо....

сетих се - до/от кладенеца излиза мет.тръба може би 1/2 цол на която е имало вързана помпа
emil_v r - майстор
А - така Серги ! Л. Ганев е специалистът който ти трябва .

Проблемът е ,че е злонрав .Има и вълчи апетит.
Предай му , понеже избягвам да разговарям с него , че уважавам мн,. професионалните му мнения, и поздрави от Враца . :-D

Тема "В-К питане от бъдещ новоселянин" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: