Монтаж, топло и звукоизолации.
ribnikolaevi - майстор
Мдааа. Но не му се ядосвам много. От опита ми досега мога да кажа, че повечето "майстори" все се дънят някъде. Малцина са тези, дето хем знаят как се работи, хем са коректни /цени ,срокове, материали/, хем мислят и ако нещо си пропуснал да им кажеш конкретно го правят по правилния начин и т.н. и т.н.
Специално този ще го пусна да си довърши гипсовата мазилка, ако не се на..а и там много и ще е по живо по здраво. Нямам му доверие да му дам нищо друго вече.
Илиян Илиев™ - майстор
Само веднъж в живота ми съм работил с чист гипс. После ме беше срам от резултата. :roll:

Чистия гипс и мазилките(шпакловките) на гипсова основа са много различни неща. Все едно да сравняваме вар и вароциментов разтвор.
ribnikolaevi - майстор
Отново проблем - втория пласт гипс, с който изравни петте милиметра разлика във вертикалата /на 1,5 метра височина/ се отлепя от първия пласт. Освен това ме притеснява, че първия пласт почва с един сантиметър дебелина на най-тънкото.
Какво да правя май вече е риторичен въпрос. Поне кажете с каква мазилка /на гипсова основа/ да се работи. Също ако може ми посочете майстор, бригада, фирма.
Потеже се опарих тоя път с един тон гипс - става въпрос да си докарат материалите, качват ги, и после ги нанасят. От мене ще е само проверката накрая - не искам да стоя цял ден кибик да внимавам какво прави някой. За мен е важен крайния резултат в края на краищата.
Чакам съобщения на лична.
svetliopi44 - Чирак...
3.Напластяване (демек слой след слой а не на веднъж)

При загладен първи слой се получава така (винаги отделя)
Я кажи откъде започва да шпаклова стена ... от долу на горе или обратно ... при тази дебелина дето описваш и изискванията който имаш (за мм.) прави ли майки ... ???
ribnikolaevi - майстор
Започна отгоре надолу. Каза, че не може да започне от нула или близко до нула и затова най-тънката часта е 10 мм. Оттам само нарастваше - стигна да 20 мм, което и се отлепи. Направи първо пилета, после майки. Но според мен още при пилетата не се постара и му излезе криво. А аз все се опитвах да не му се меся и не проверих пилетата преди да продължи /което в случая се оказа огромна грешка, щото сега ще трябва да се карам с него и да остана без майстор/. Но аз и затова се хванах с този майстор, защото го мислех за добър. Исках човек, на който да разчитам, аз да си върша своята си работа, а не да го следя, да го напътствам и да му давам съвети. По този начин този човек не може да работи. Той е от тия, които могат да работят, но им трябва контрол.
Изскванията ми не са за милиметри, но половин сантиметър по средата на работата, за цялата височина щеше за стане 8-10 мм. Което е неприемливо за мен /не че 5 мм на 1,5 метра са приемливи/. То и сега си беше с разлика от 5 мм. Тогава възниква въпросът защо изабщо ми е мазилката - за да може някой да има работа, съответно да му се плати, или аз да получа нещо качествено ново.
Pooh - майстор
Абе да ти кажа честно, мнооого малко са останали кадърните майстори които могат да ти направят качествена гипсова мазилка и те не работят евтино. Като чета за какви денивелации става въпрос (5см. пълнеж), в главата ми възниква въпроса защо не мина на суха мазилка (лепен гипсокартон), там поне се намират много повече майстори и при добър подбор, няма да има нито проблеми със стените, нито тези недоразумения с останалият гипсокартон (защото твоят майстор, може и да е много добър плочкаджия, но от картон определено не разбира). Като цяло винаги съм твърдял и ще продължавам да го твърдя, че един човек не може, а и не трябва, да огрее навсякъде, че и да е качествено. Пенкилерът винаги нанася повече вреди отколкото ползи да носи.
ribnikolaevi - майстор
Напълно съм съгласен с теб. Само едно уточнение - разликата е 5-10 мм, а не 5 см. Ако бяха 5 см гипсокартонът нямаше да има алтернатива.
А иначе не държа мазилката да е чист гипс, а каквато и да е на гипсова основа.
Илиян Илиев™ - майстор
Всъщност какво се цели с това изправяне и защо не е изправено още при мазането на стените?

Не мисля, че ако стената има наклон 10мм на 2,8м височина ще се забелязва, освен ако ще слагаш плочки(при положение, че държиш на гипса изключвам плочките).

Друг е въпроса, ако стената е на вълни и тумбаци. Тогава си трябва изправяне чрез запълване на празното или отстраняване на препълненото.

Ако стената е равна(без вълни и тумбаци) ти препоръчвам да си направиш една гладка шпакловчица и да не се вкарваш в разни филми с прецизно отвесиране и тем подобни истории. Просто не си заслужава парите и нервите да изправяш нещо, което не е очевадно.

Важно е като сложиш мастара на стената да лепи навсякъде без да го натискаш независимо дали е хоризонтално, вертикално или по диагонал. Нивелир е трябвало да се използва при грубата мазилка, сега вече е късно.

При чистия гипс не знам как е, но материалите които ползвам аз са около 2кг на 1квм основа(някаква груба шпакловка се явява) и около 1кг на 1 квм финна шпакловка. Това е леко завишена норма(по данни на производителя) и с един тон материал спокойно бих шпакловал между 400 и 500 квм. Всъщност преди няколко часа минах около 50 квадрата основа с 50 кг материал, за шпакловка едва ли ще иде повече от 25 кг.
Pooh - майстор
Илиян Илиев™ написа:
Всъщност какво се цели с това изправяне и защо не е изправено още при мазането на стените?
Човекът има изисквания и е редно да се изпълнят, или да си признаеш, че не можеш. Оти "чорбаджията" сака да му йе изпаната стената, а не на вълненца - назе не ни брига - за туй си плаща.
Защо не е изправено при мазането мисля, че е очеизвадно - това е ремонт на стар апартамент, а не ново строителство, където можеш да питаш изпълнителя подобни неща. :wink:
ribnikolaevi - майстор
Сега да видим какво може да се се спаси от вече потъналия кораб. Имам почти един тон гипс. Колко време може да остане в добро състояние, ако се съхранява в апартамент?
Един човек ми даде идея, че гипса можел да се разбърка и с Ц200 и така да се получи гипсово лепило. Въпросът е колко време мога да търся майстор, който би се наел да го направи това. Другият въпрос е в цената. В какво съотношение се смесват Ц200 с гипса /цената на 1 кг Ц200 ми идва на 2,20 лева/?

Тема "цена на "вътрешни" ъгли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: