• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Здравейте! Става въпрос за приобщаване на тераса към хола и детската на апартамент. На последния етаж сме и няма покрив отгоре. Искаме да стане тип зимна градина с дограма отпред и отгоре. Питахме в различни фирми и ни казаха че за покрива се слага алуминиева дограма със специални фасадни профили и нискоемисионно стъкло, а отпред обикновена PVC дограма (3 или 5 камерна). Трябва да е добре топлоизолирано защото това ще остане външна стена. Някой правил ли е подобно нещо? Най-много ме притеснява покрива как ще стане..
Profi Stroi - специалист
Нещата стават
Карай без притесняния по въпроса
Rumen Iankov - специалист
Аз съм на същото положение като Вас.В момента зидам терасата с газебетон отвънка слагам топлоизолация.Ще направя метална конструкдия и върху нея сте наредя кофражни плоскости.Върху тях смятам да залепя воалит.После като стане покрива от вътрешна страна ще сложа изолация за за не ми се получава конденэ от тавана.В няколко фирми за дограма питах дали могат да ми направят тавана с дограма но никъде не можаха да ми кажат дали сте се избегне конденза от тавана.Затова прибегнах до това затваряне на балкона.След време сте разбера дали е ефекасен. :)
masteradmin - майстор
Ако направиш тавана от дограма кондеза и мухала са ти гарантирани.
mariayn - специалист
здравей те ,а как може да се избегне ако се направи климатична инсталация през абсорватора дали ще се избегне този проблем
leonardo_vd - модератор
masteradmin написа:
И тук има решения. Ако си направи след това таван от гипскартон с вата, мисля че няма да има проблем с конденза /поне по тавана де/
velsi - Почетен майстор
Да, но тогава пък се губи смисъла да го прави от дограма. Идеята, ако не се лъжа е да влиза светлина през тавана.
masteradmin написа:
За покрива - в зависимост от фирмата може да е с гръцка алуминиева покривна система ETRIO със стъклопакет /триплекс 3/1/3 и 6 мм. прозрачен флоат/ и козирка AL160 мм или алуминиеви гръцки профили “ЕТЕМ”, система “Е-6400” – за окачени фасадни стени.Казват че не трябва и няма да има конденз и мухъл. Има три години гаранция.
Челата ще са Koemmerling”, система “FUTUR CLASSIC” - ширина на касата 70мм.Стъклопакети (24мм) от две плоски обикновени прозрачни стъкла (4мм), на фирмата “GLAVERBEL” или Немски шесткамерен PVC профил GEALAN 40 със 74мм. каса и 40мм. стъклопакет.
Незнам какво да избера?
Дали все пак е възможно да се изолира стената на остъклен с ПВЦ балкон отвътре с фибран например и така да се избегне ужасния конденз? При мен този проблем наболява все повече във външните стени на огромния ми балкон и така той се превръща в неизползваем и неуютен.
velsi - Почетен майстор
Може разбира се. Няма нужда да е Фибран. Може да е малко по-дебел Стиропор за сметка на спестените от Фибрана пари. Ефект ще има.
  • 1
  • 2

Тема "Приобщаване на тераса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: