• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
ciryl - напреднал
Здравей,
Не ти трябва сифон с 2 извода а само с един!!!
Тръваш от основната тръба Ф110 с тръба Ф50 ПВЦ,
като посоката ти е най далечната връзка. В зависимост
от последователността на връзките / пример- сифон1,
мивка,сифон2,пераня и т.н./, за всяка връзка режеш
тръбата и слагаш разклонителя, за последната не ти трябва
разклонител. Разклонителя можеш да го сложиш да сочи
наляво или надясно по правата /Ф50/. Отклоненията от
правата Ф50 за съответната връзка, мошеш да ползваш
дъги Ф50 45 градуса. Ако пак не можеш да схванеш, вземи
един разклонител Ф50 на Ф50 на 45г., разгледай го, и се надявам
че ще ме разбереш.
XpacTa - специалист
Аз много добре те разбирам. Въпроса е защо въобще ги произвеждат тези сифони според вас.

Знам за сифоните на Viega, въпроса е че не ми харесва дизайна на капака - там също има дизайнерски капаци, но излиза доста по-скъпо и поне субективно за мен не са с по-добър дизайн от този. Все пак ако някой обясни това дали е реално изпълнимо бих се замислил:
Изображение
Кръглия отвор да кажем че ще го пробия. Но наклони как ще се направят не разбирам. Освен плочката със сифона да е нивелирана а другите около нея да имат наклони и един вид да засилват водата. :?

Иначе сега пак почнах да се разубеждавам за стандартен сифон и почнах да се навивам за линеен, даже си мисля да видя какви бяха цените на ъгловите сифони на Viega
Изображение
(по спомен - 500 лв), ама толкова пари за сифон е просто смешно.
ciryl - напреднал
Здравей,
Това за какво ги произвеждат, не мога да ти кажа.
В Германия не можеш да видиш подов сифон в баня,
всичко е с вани.
Този сифон който си показал на снимката ме притеснява с
това: ако се запуши не можеш да бръкнеш за да го отпушиш!
А с препарат не винаги става, а с вакум-ако връзките не са добре
направени-може да избие.
За това ти препоръчах рогов сифон.
LazarGanev - "Велик майстор"
Бе к'во се заядохте с човека бре, оставете го да си фантазира! :)
vpa - специалист
Здрасти на всички!
Започнахме ремонт на баня и мокро помещение. Плочките са долу, водопровода е почти сменен обаче канализацията??? За да не объркам нещо понеже несъм много наясно с каналите реших да питам. Така замислена схема става ли да се изпълни и после да нямам проблем с миризми и наводнения. Забравих да драсна, че до банята ще има кухня чиято канализация ще се свърже също там.

Прикачен файл

vik.JPG
vik.JPG (25.25 KиБ) Видяна 8218 пъти

Прикачен файл

vik1.JPG
vik1.JPG (14.75 KиБ) Видяна 8218 пъти
Каналски - специалист
Извън Темата !
XpacTa написа:
...
Поздравления за Мерака ! Твърде късно се обаждам ...
Аз само мога да предполагам, за приложението на подови сифони със странични включвания, но те са факт ! При всички производители и материали...
Предположения:
- намаляване бройките на връзките (т.е. проблемни места)
- възможност за почистване на участъците на тръбите
- угаждане на клиентите, трупане на точки, номенклатура
Прилагам примерна Картинка, на нея съм заградил приспособлението което предотвратява излизане на вода от ПС и заградил/показал, че фабрично входните отворите са затворени

Прикачен файл

Sample.GIF
Sample.GIF (28.31 KиБ) Видяна 6325 пъти
XpacTa - специалист
Той мерака ми почна съвсем да изстива - сега обаче разсъждавам върху противовакуумните клапи, които са ни набили в апартаметна (ходихме да гледаме преди акт 15 (разгеле)) и просто съвсем се ошашках.
Каналски - специалист
Извън Темата !
XpacTa написа:
... сега обаче разсъждавам върху ...
:) ти от първа ръка се запознаваш с всички новости, ако ги има в Проекта, няма място за сърдене ...
XpacTa - специалист
Това за проекта не ми беше хрумвало. Проблема е че са оставили клапата в банята (всъщност ще бъде зад един гипсокартон), а не са я извели над подпокривната плоча (защото на практика точно там няма плоча а скосение на самия покрив).

Сега тая клапа трябва да диша от някъде - от цепките на ревизията ще бъде ли достатъчно :?
А ако се наложи да се подмени :?

А да и слагам отделен ревизионен отвор или решетка не ми се ще, защото точно там искам да ми е душа. Някак си не става ревизията да ти е в душа.

P.S. Да не говорим че са я оставили ниско при пода, а аз си мислех че трябва да е вдигната поне над мивката...
vpa - специалист
Няма ли някой калалджия да даде малко акъл.
  • 1
  • 2

Тема "Сифонен въпрос" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: