• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Попрочетох тук-таме това-онова.
И в крайна сметка - пак не разбрах с какво да пръскам райграса.
Два пъти го пръсках с МАТОН - това ми дадоха от аптеката. Обаче има една такава червена трева (като дребна детелина) само й се поопърлиха листенцата и елате да я видите - свежа е вече като кукуряк. Иначе другата, зелената поизчезна на места, но не всичко.
Христо Христов - напреднал
Пробвай хербицида Уидмастер на фирма Синджента.Той е с две активни вещества - 2,4Д + дикамба и действа и на слабо чувствителните на 2,4Д (Матон) плевели.
Успех!
pepspi написа:
Попрочетох тук-таме това-онова.
И в крайна сметка - пак не разбрах с какво да пръскам райграса.
Два пъти го пръсках с МАТОН - това ми дадоха от аптеката. Обаче има една такава червена трева (като дребна детелина) само й се поопърлиха листенцата и елате да я видите - свежа е вече като кукуряк. Иначе другата, зелената поизчезна на места, но не всичко.
Здравей! Моя райграс също е пълен с плевели. Засях го на 6 май, и вече е около 5-6 сантиментра! Но от редовното поливане излязоха много плевели, и най-вече от така наречения от баба ми щир. В аптеката и на мен ми дадоха матон, но още не съм го ползвала(опасявам се да не навреди на тревата, понеже е още млада, твоято колко голяма е ?). Може ли да ми напишеш в какво съотношение правиш разтвора, с който пръскаш райграса! Имали вероятност препарата да навреди на храстите ми, имам няколко вида туи, една млада лозичка и 5-6 храста хебе? Михлех да ги завия с найлонови пликчета докато пръскам, но незнам дали няма пак да им навредя! Моля те пиши ми, че тия плевели вече са над тревата и тя не се вижда!
райграса ми е нападнат от едни големи и дебели червеи, и едновременно с това от конощипи или т.нар. попови прасета! Кажете как да се отърва от тях? Всяка сутрин заварвам тревата изорана от тези гадинки и направо ми се плаче!
iveliks - специалист
за поповите прасета има един добър начин попарено жито -за да не ти се налага после да жънеш го нокисваш с отрова като Б58 или карате и го заравяш на места не на много дълбоко и чакаш резултат аз от опит го казвам че помага но е най ефикасно в зеленчуковата градина защото разсяваш житото навсякъде и после прекопаваш о то отива в почвата и така Пробвай поне не е трудно .Успех.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Никой червей нищо лошо не прави на никое растение!!!
Червеите ядат пръст и гнилоч и серат хумус.
Хумус е плодородния почвен слой.
Аааде де де да чуя още някой да ръсне някоя простотия за червей!
У нас вирее торен червей и дъждовен червей, а срещу пари може да се купи червен калифорнийски червей, който е с най-голяма производителност на хумус.
Та, радвай се, че имаш червеи!
Deo-x - специалист
kisssa написа:
райграса ми е нападнат от...попови прасета! Кажете как да се отърва от тях? Всяка сутрин заварвам тревата изорана от тези гадинки и направо ми се плаче!
Поръсваш на изораните места с онези малки сини квадратчета колкото ориз е зрънцето,забравих как се казваше,ще питаш по агроаптеките/те знаят/Ефекта е много добър,пробвал съм го не рядко пъти,когато имах леки за разсада на домати.
Johny - майстор
Deo-x написа:
kisssa написа:
райграса ми е нападнат от...попови прасета! Кажете как да се отърва от тях? Всяка сутрин заварвам тревата изорана от тези гадинки и направо ми се плаче!
Поръсваш на изораните места с онези малки сини квадратчета колкото ориз е зрънцето,забравих как се казваше,ще питаш по агроаптеките/те знаят/Ефекта е много добър,пробвал съм го не рядко пъти,когато имах леки за разсада на домати.
Препарата се нарича "Скипер", но последния път ми го дадоха под масата, защото бил забранен. Иначе е много ефикасен. Търси заместител.
Deo-x - специалист
Да,точно Скипер беше :wink: Какви забрани,още м. година купих от агроаптеката без проблем и не мисля,че е опасен за ползване и убива още също голите охлюви.
laki1968 - специалист
абе човека пита за райгаса с кво да пръска,вие за червей и попови прасета пишете.казвайте ако знаете че и моя е пълен с щир. требваше преди да се насее да се изчака да поникне плевела-да се третира с препарат да го умори,и тогава тревата.......ама като бързаме да имаме ливадка-така е
  • 1
  • 2

Тема "Хербицид за райграса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: