• 1
  • 2
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
anmoll - специалист
В момента правим шлайфан бетон.Знае ли някой защо не се получава равномерен блясък -доста съшарено ми стои .От машината ли е от какво ли.....?Цяла нощ са шлайфали.
Последна промяна от anmoll на съб май 23, 2009 8:42 pm, променено общо 1 път.
emil_v r - майстор
От повърхностната добавка , която се ръси като пясък е .
Не я разпределяте равномерно, и дозирате .Хвърляте я с лопати както ви падне вероятно.
След 3 месеца и ще се напука на плочки.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
От втвърдителя и полагането му обикновено идват проблемите. Можете ли По-Подробно да обясните какво е правено?
"Цяла нощ" не значи нищо, без да посочите обема на работа.
anmoll - специалист
Здравейте, цяла нощ са шлайфали приблизително -50м2.
hkoko - специалист
50 квадрата е напълно нормална площ за обработка с една машина и цяла нощ /при тези температури/е ненормално време.За посипката /ако слагате такава/хвърляйте я малко по- на мокро в противен случай не прави спойка с бетона и се отлепва.Петната обикновенно стават от неравномерното съсъхване на бетона.И отговори на следните въпоси ако искаш да разбереш къде правите грешка:
Каква марка е бетона?
Слагате ли найлон под настилката?
Вибриран ли е бетона и с какво?
Ако хвърляте посипка е добре да е на два пъти.
Използувате ли тава или карате директно на лопатки?
anmoll - специалист
Бетона е В25 и под него има наилон и е армирано.Посипката не съм видяла как я слагат,а и днес не съм ходила да видя дали работят,може би не.
Утре ще продължат да наливат и шлаифат.Мои познат ми каза,че след 2,3 дни ще промени цвета и гланц ще има.Дано да е прав.
emil_v r - майстор
Ха ха ха . :wink:

Маже се после , на др. ден с един импрегнант , като за камък ...
да знаеш , скъп е и може да го икономисат.
anmoll - специалист
Емиле,фирмата не ми е давала в офертата импрегнант.Значи не е предвиден да се слага. Явно шлайфания бетон не го включва а това е само по желание на клиента.Няма как да ме прецакат в такъв случай,ако ми го бяха вписали и после не го сложат тогава да.Разбираш ли ме :) .
anmoll - специалист
ето снимка

Прикачен файл

dsc04763_152 [640x480].jpg
dsc04763_152 [640x480].jpg (85.03 KиБ) Видяна 15987 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не съм специалист.
Но. Ми се чини, че
Абе.
Какви са тези дето ти правят това?
Щото
бетонът е малко по-различен, после се минава с хеликоптера, после се посипва с нещото...
Демек без Нещото не е шлайфан бетон. И това Нещо струва парите.
Я вземи си провери нещата.
И ДайБоже да греша, ще се извиня.

На, Гугъл всичко казва, само да го бутнеш. Шлайфаният бетон е система от бетонна основа и повърхностен втвърдител. Заглажда със специална техника ...
  • 1
  • 2

Тема "Шлайфан бетон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: