Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
LazarGanev - "Велик майстор"
Колега bonjyr89, цените които даваш за отделни компоненти не знам откъде си ги взел, но явно наистина имаш голямо желание да докажеш, че хидрофор с помпа е по-евтин от хидрофор без помпа:-D . Понеже спомена за Интерметал, копи-пействам (страшвн глагол) цената на хидрофор без помпа от тяхната ценова листа:
Мембранен хоризонтален хидрофорен съд комплект Set Idropress 25 LT
Цена, лв/брой 100,55
Компоненти
• Хоризонтален хидрофорен съд 25 л
• Манометър 0-6 bar
• 5-пътник
• Пресостат
• Мека връзка 52 см
Цената е без ДДС, както и цената на хидрофора, за който ти говориш. Като сложиш ДДС имаме 120лв срещу 330лв - разликата става над 200лв. Ако се дават пари за майстор, ще се дават и в двата случая. Друг е въпроса, че Интерметал работят само с фирми и не продават на дребно, но да речем, че може да се намери начин или пък да се пазари от друго място, където обаче разликите ще са подобни . Това е така, защото и помпата си има цена :). Иначе съм съгласен, че Вило-то е по-добро от Видата, но тук говорим за най-малкия размер, който може да се окаже малък и тогава разликата в цените ще набъбне.
Последна промяна от LazarGanev на пон май 11, 2009 8:00 am, променено общо 1 път.
2v6 - майстор
bonjyr89 написа:
Не имах предвид,че на вило мембраните са много качествени и високо износо устойчиви докато тези на съдовете които ги продават издържат по 5-6 месеца и се пукат и трябва да се вземе нова за 40-50лв.
...
При мен разширителния съд е от тези, където казваш "ги продават".
40 лв, 24 литра преди 6 години.
Преди 2 години налягането се беше качило над 10 бар (той е за 6 бар макс) и изпусна покрай фланеца.
Мембраната и до днес не съм я сменял - вече 6 години :idea:
bonjyr89 - специалист
Да прав си разликите в цените ни идва от това,че аз ги изчислявах с по-голям хидрофорен съд който не е комплект и ориентировачни цени за по-качествени компоненти,но както и да е.
Аз смятам,че за водоснабдяване на къща е по-добре да си вземе нещо по-надеждно.
Но имам един основен въпрос от къде ще взема вода това чудо ?!?!
dj_krassy - помощник
:o благодаря за отзивчивостта на всички -та значи имам набита тръба цол и половина на дълбочина 6.20 метра до сега съм ползвал помпата за водата която ми трябваше за строителните нужди но идва момент в които ще трябва да си пусна вода по системата и ако разликата е в това че примерно Вило ще ме кара 6-7 години без да се занимавам с него и разликата е в 100 лева ще си взема едно вило за да нямам ядове в последствие но ако и с помпата ще си карам без ядове ще си оставя нея и все пак ако с помпата ще имам ядове кажете някакви оринтировачни цени на модели или вид хидрофори които ще ми вършат работа без да имам ядове :?:
2v6 - майстор
dj_krassy написа:
:o благодаря за отзивчивостта на всички -та значи имам набита тръба цол и половина на дълбочина 6.20 метра до сега съм ползвал помпата за водата която ми трябваше за строителните нужди но идва момент в които ще трябва да си пусна вода по системата и ако разликата е в това че примерно Вило ще ме кара 6-7 години без да се занимавам с него и разликата е в 100 лева ще си взема едно вило за да нямам ядове в последствие но ако и с помпата ще си карам без ядове ще си оставя нея и все пак ако с помпата ще имам ядове кажете някакви оринтировачни цени на модели или вид хидрофори които ще ми вършат работа без да имам ядове :?:
Видата как си я обезвъздушавал?
Помпата от снимката е със самообезвъздушаване, което е голямо предимство, когато свързваш помпата директно на смукателната тръба (без допълнителен буферен резервоар).
Милен - майстор
dj_krassy написа:
***ако разликата е в това че примерно Вило ще ме кара 6-7 години без да се занимавам с него и разликата е в 100 лева ще си взема едно вило за да нямам ядове в последствие но ако и с помпата ще си карам без ядове ще си оставя нея и все пак ако с помпата ще имам ядове кажете някакви оринтировачни цени на модели или вид хидрофори които ще ми вършат работа без да имам ядове :?:
По въпроса за ядовете. Имам Вида 5 от 20години и още работи. Обаче и ядовете с нея са нещо обичайно - разбити резби на турбината , чупене на механичното уплътнение, изгаряне на пусковата намотка вследствие на дефектен центробежен изключвател и др. по дребни. Ако ще я ползваш постоянно взимай Вилото, ако е от време на време може да опиташ и с Видата.
bonjyr89 - специалист
Хахаха Милене ама и ти си си разбрал от ремонти де :-D
Според мен по-добро от немската техника няма !
lyki - специалист
ВИДАта просто не става за хидрофор.Няма нужното налягане,това предполага по често включване на помпата,тя от своя страна е 1/1KW,това е значително по мощна от ВИЛОто.
Ако ти се прави нещо подобно на хидрофор където КПД-то е без значение за теб можеш да опиташ ,за мен не си струва.
dj_krassy - помощник
значи видата отпада ще търся вило или нещо друго,
благодаря на всички които се отзоваха :prost: :prost: :prost: :prost: :prost:
horhef - помощник
Здравейте, искам да задам един въпрос свързан с хидрофор. Значи на село си сложих една цистерна от 500л. и от нея с хидрофор трябва да качва вода. Обаче има един проблем не се качва вода. Има ли нещо спецефично при псуакането на хидрофора?
http://www.tarimtedarik.com/store/Produ ... ctId=85503

Тема "Мога ли да ползвам Вида 5 като хидрофор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: