Ееееееееееее, не съм тръгнал още с къртача. Само съм го приготвил
. Нали за това питам, а не го почвам на своя глава. При всички случаи ще има и консултация с някой конструктор, но от питане лошо няма.

Прикачен файл
niki_sap написа:Като гледам чертежа мисля, че имаш поне 2 други варианта за разделяне на апартамента.По отношение на т.1, скицата не е съвсем точна, защото всъщност няма коридор между двете стаи. Той е приобщен към южната.
1. Губиш 2 кв.м. и си ползваш вратите на стаите като външни врати
2. Влизаш през стълбището и банята, а самата баня местиш.
3. Продаваш апартамента.
Всъщност коя част на апартамента искаш да разделиш, отделиш и т.н. И кой е апартамента?
ribnikolaevi написа:Аз съм конструктор!Спомням си, че когато строиха сградата, на някои от апартаментите правиха отворите за вратите в последствие, т.е. след като беше излята тази бетонна стена.
В съвременното строителство на жилищни сгради "бетонната стена" е шайба. Държи сградата при земетръс. Прецакването на шайба , още повече на 2/5, категорично отслабва носимоспособността на сградата при хоризонтални /земетръсни/ въздействия.
tassel написа:Тогава отивай на точка 3 и не се бавиribnikolaevi написа:Аз съм конструктор!Спомням си, че когато строиха сградата, на някои от апартаментите правиха отворите за вратите в последствие, т.е. след като беше излята тази бетонна стена.
В съвременното строителство на жилищни сгради "бетонната стена" е шайба. Държи сградата при земетръс. Прецакването на шайба , още повече на 2/5, категорично отслабва носимоспособността на сградата при хоризонтални /земетръсни/ въздействия.
silllveto написа:Планът ни не е тук. Вторият етяж и стълбищната клетка са проектирани от архитект и стр. инжинер. От втория знам, че може да махнем стената като я укрепим със съответната конструкция, но това не е включено в плана.Питай човека, който е запознат с твоя случай. Защото има много въпроси - как са армирани плочите, има ли греди и какви и къде ит.н. и т.н. Ще се изпотим взаимно да се питаме и да си отговаряме на час по лъжичка.
Преди време питах тук за носещата стена, но не получих отговор. Реших да не рискуваме и преразпределих пъврия етаж - кухнята и една по-малка стая и коридорът между тях да ги обединя в дневна, защото стените са от по-тънките. Едната стена просто ще липсва, а на мястото на другата ще оформим свод (визуално отделящ кухнята), тъй като там има два трегера (на бивша и настояща врата) Ще стане малко нисък, но подът тепърва ще се оформя.
Къщата е в София, теренът - планински.
Нахвърлях нещо - 1 и 2 са стените, които ми пречат, а №3 е дебелата стена, която се отказахме да махнем.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: