• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте
Имам акумулаторна бормашинка-винтоверт Skil на 12 волта НО батерията вече сдава багажа и искам да захраня машинката през трансформатор (не ми срябва толкова да е на батерия) Въпроса ми е какъв траф да търся (батерията е 1.2 Ah) На машинката мощност не пише Най големия адаптор който съм виждал е 2Ah Ще може ли да захрани машинката или да търся по мощен?
housedoktor - майстор
Направих си няколко на 18 волта .Един познат електричар ми ги направи,лично аз неразбирам от ел техника.Обещавам при възможност да го попитам за подробности
vanko68 - специалист
ebus-малко си омешал понятията:
-акумулаторите имат капацитет и волтаж.Капацитета се мери в Ампер.час=Ah,а волтажа си е във волтове.
-Адапторите имат волтаж и ампераж,нямат капацитет.Предполагам,че този който си видял е давал 2 А ток.
Намираш си адаптор за същите волтове като машинката ти и да дава около 1 А ток или повече(по-добре) и си готов.Този който си видял,ако е 2 А, може да стане.
moimoimoi - майстор
праваил съм за един клиент точно винтоверт skil на ток 12волта , замервал съм тока при завиване на винт 6мм и максимална степен на съединителя, и резултата беше 20-22 ампера, така че 20x12= 240 вата е препоръчително да е трафа,отделно един изправител,ползвах стандартна плочка схема грец ,на нея пишеше 5010 и обеснението на продавача беше че издържала на 50 ампера/нямаше проблем/но си трябва и охлаждащ радиатор

ако питаш мен не си струва цялата тази инвестиция/около 120 лева -траф,изправител,предпазители,кутия/ основните негативни неща са че двигателя на въпросните skil явно е изчислен да държи приблизително колкото батерията и след около 3-4 месеца се скапаха и те-четките,друго че захранващия кабел на мястото където влиза в винтоверта се прекъсва често,въпреки че минаваше през щуцер,въпросните винтоверти skil се ползваха в цех за производство на мебели и съответно се използваха по 10 часа на ден
lyki - специалист
Aз използвам една макита на 9v.без батерия за 10лв.от пазара ,захранена е с 12v. траф и закупена от магазина готова схема грец с радиатор.
Работи перфектно.
Ако наистина си решил да караш с траф препоръчвам ти да е с 4-6 волта повече на изхода на вторичната,след греца ще имаш малко пад и резерв от мощнаст за машинката.
lz1wvm - специалист
Ползвам това захранване.Китайско е и не го ползвам за винтоверт,но 22-24 ампера си ги дърпам спокойно.

http://www.tpetrov.com/search.php?prod= ... %CE%CA+12V
mitcd - специалист
В никакъв случай импулсно за винтовер. Голям траф и мощен грец . Не е лошо да има и един изглаждащ кондензатор.
romanpm - майстор
Имам Макита с 10В тороидален траф -100вт , грец и кондензатор , малко е слабичък но пък спира като види зор , а това е добре за моторчето :)
добре де знам че немуе мястото тук но админа ако иска дами делне поста.
Видях в магазина грец на които пишеше 10v 10a мисля.Това значи ли че като и подам 220v ще ми изкара 10v и ще издържа 10а.
И още нещо имам принтер, много стар, но нямам захранване за него.трябва да е 30v 400ma има на пазара грец 30v нодали ще стане само с грец
moimoimoi - майстор
:? :-D :lol: колега това което си гледал са параметрите на грец-схемата,т.е. дадено е до колко волта и колко ампера може да издържи, а за да си намалиш напрежението ти трябва трансформатор , а после ако ти трябва изправено напрежение ти трябва изправител-грец-схемата

а относно принтера-най добрия вариант да си купиш готов адаптор с съответните параметри 30v/400мА
  • 1
  • 2

Тема "Захранване на акумулаторен винтоверт (бормашинка)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: