• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Spokoiniq - майстор
нали са спрени бойлерите, иначе има разлика в налягането на студена и топла в полза на студената...догадки
Каналски - специалист
Има ли вероятност, под кухненски мивка да са така тръбите и при свързването на смесителна батерия, перална/миална машина нещо да са се оплели нещата ... преди време, точно от по пода и та на стената ги бяха разменили където както се случи и ги гоних като като малоумен, да ги оправят и после преди да замажат пак да ги гледам ... накрая ми писна, взех си го под мишница и напуснах... много бързо ми писна :)
Добавено:
Примерни първоначални схеми, предполагам че и без да ги нарисувам си е били ясно. Предложение, погледни проекта, може да изкочи някакво предположение къде се е объркало.

Прикачен файл

p.inst.png
Примерни схеми
p.inst.png (5.79 KиБ) Видяна 4208 пъти

Прикачен файл

image.PP.JPG
Грозна картинка !
image.PP.JPG (18.45 KиБ) Видяна 4302 пъти
Последна промяна от Каналски на ср май 27, 2009 10:03 am, променено общо 1 път.
zandor - специалист
Здртасти, първо благодаря за отговорите, радвам се че сте мислили, защото аз се побърках от мислене.
Та днеска монтирах възвратни клапи при водомерите - разбира се просто превантивно, не съм очаквал нещо да се подобри, направих го все пак да престанат водомерите да се влияят от съседа.
Иначе резултат нямаше от друг характер.
КОлкото до бойлерите, те са два, но и двата са с кранове и пробите са правени при съвсем спрени кранове.
Последния пост не съм го разбрал, дори и да са объркани топла и стиудена някъде, това не означава че ще се мешат.
Дори смесителите на мивките спряхме от меките връзки, ей така за пробата - пак без резултат.
не ми се вярва да има някакъв друг вариант.
Единственото което разбирам от снимката е евентуално разминаване топла студена, но това майсторите понякога го правят съзнателно защото разчитат че ще е скрит монтаж и няма да му направи на никой впечатление, но от такава размяна не може да стане мешане на водата , нали?
bad to the bone - специалист
само предположение,този твой приятел слагал ли е термостатични миксери...тези които подържат определена температура.По принцип те си имат монтирани в тях възвратни клапани на топлата и студената вода и за да се получи смесване трябва и двата клапана да са дефектирали...?Миксерите обикновенно се слагат на душовете и бидетата...Ако има такива струва си да опиташ да ги завъртиш на студена вода на ръка ,и да провериш пак дали въртят водомерите като пуснеш отнякъде вода.
  • 1
  • 2

Тема "Интересен ВиК казус, даваите съвети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: