Има ли механизъм, при който портите да се отварят навън, а самия механизъм да се монтира от вътре? Става въпрос за двукрила врата. 
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
tassel
- специалист
25 мнения в "Дворна врата с отварящи механизми с дистанционно"
silver
- помощник
Да има такъв вариянт не знам дали е възможен за всички задвижвания. Просто задвижването се монтира от към светлия отвор на вратата, което обаче стеснява отвора за преминаване. Ако светлия отвор от колона до колона е достатъчно голям няма проблем (в противен случай има риск да се засегнат задвижванията при преминаване).
n.nikoloff
- специалист
Механизмът, който отваря вратата навън се монтира в земята и не е евтин въобще. А подготовката на врата за такъв механизъм по своята същност си е тотално преправяне на цялата конструкция. Ако се прави наново - вратата се проектира и изпълнява именно за такъв механизъм.
silver
- помощник
До tassel - цени с модели мога да ти пратя на лична, ако имаш интерес - нужни са ми следните дани - килограми на едното крило от вратата и неговата дължина (ако имаш и снимка да сложиш на вратата ще е най-добре).
Относно моделите, които са за подземен монтаж (цените им са и по - високи, поради допълнителните елементи, които се монтират) - те могат да отварят вратата както в едната, така и в другата посока. Монтираме ги при малък светъл отвор от колона до колона или при притеснения от възможно посегателство над механизмите.
А тези за външния монтаж (с ходов винт и гайка), за които коментирахме по-горе отново казвам, че могат да отварят и в едната и в другата посока (не мога да дам компетентно мнение дали е възможно за абсолютно всички задвижвания от различните производители). Просто ориентацията на закрепването към колоната е от към светлия отвор.
Отново се извинявам за дългия пост.
Относно моделите, които са за подземен монтаж (цените им са и по - високи, поради допълнителните елементи, които се монтират) - те могат да отварят вратата както в едната, така и в другата посока. Монтираме ги при малък светъл отвор от колона до колона или при притеснения от възможно посегателство над механизмите.
А тези за външния монтаж (с ходов винт и гайка), за които коментирахме по-горе отново казвам, че могат да отварят и в едната и в другата посока (не мога да дам компетентно мнение дали е възможно за абсолютно всички задвижвания от различните производители). Просто ориентацията на закрепването към колоната е от към светлия отвор.
Отново се извинявам за дългия пост.
tassel
- специалист
ОК пусни на лични. Вратите още не са изработени и затова се интересувам предварително от механизмите. Светлия отвор е около 3м, двете крила смятам да са с еднаква дължина, т.е. около 1,5м, като в едното ще има "вградена" обикновена врата. Отварянето може да е само навън, така че механизъм за двете посоки не ми трябва.
АЛФ
- напреднал
АЛФ написа:Задавам ти този въпрос, не за друго, а защото и мен ме интересува, въпроса за автоматиката. При мен, нещата стоят така: ламаринена еднокрилна врата / 3м. свет. отв./,и искам да я пригодя, за отварянеTakezo Sensey написа:Управляващия блок в комплект с две дистанционни е 130-160 лв. смятай мотор, зъбен гребен и т.н.Много ще съм ти благодарен, ако ми кажеш коя фирма предлага изброеното, на тези цена
Колко стотинки ти искат на теб ?Поздрави
от дистанция.
escutcheon
- специалист
АЛФ
- напреднал
escutcheon написа:Виж тук http://intesa.bg/component/page,shop.br ... ang,bg_BG/Благодаря ти, еscutcheon
Имай предвид, че е скъпичко
Бъди здрав
Тема "Дворна врата с отварящи механизми с дистанционно" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература