Всички въпроси за вилата.
housedoktor - майстор
може монтажно лепило ,но намажи с грунд или бетон контакт бетона първо
drtsarev - напреднал
Аз съм за изрязан шаблон на плота от картон, после при дърводелец за цяло парче или слепено ... мисля че такъв плот, с малко поддръжка ще ни надживее, и да не е далеч по-истинско от фаянс или теракота... определено ще ти внесе уют на навеса!
laki1968 - специалист
drtsarev написа:
Аз съм за изрязан шаблон на плота от картон, после при дърводелец за цяло парче или слепено ... мисля че такъв плот, с малко поддръжка ще ни надживее, и да не е далеч по-истинско от фаянс или теракота... определено ще ти внесе уют на навеса!
определено само дърво,само гледай да не е чам или липа,и да е изсъхнало хубаво,полираш байцваш,лакираш ииии черпиш 1 питие
Илиян Илиев™ - майстор
Колега, препоръчвам ти добре изсъхнал кестен или парен бук.
NeoBoss - специалист
значи реших че ще е дърво не мислех че е подходящо ама ме преубедихте даже хаха

оказа се даже че съм имал е дъски (приготвени за буре) към 5см дебели може и повече нямам възможност да ги видя от бук или дъб ( и това не се знае ама е едно от двете) сухи и то доста. Та мисля да са те.

Каква обработка трябва да им направя преди да ги сложа. Някакво парене както каза колегата по горе или нещо потобно или да ги изчистя и да ги нося при някой дърводелец направо да ми ги слепва и реже по шаблона.
единак - специалист
Носи ги при дърводелеца да ти ги слепи, после реже по шаблона. Не се хаби да правиш нищо повече от един яхтен лак, няколко ръце. Малко шлайф между ръцете. Естествено, може да си играеш да импрегнираш с разни материали, но за това, за което ти трябва на теб е абсолютно излишно. Нито имаш пряка слънчева светлина, нито пък го вали дъжд.
housedoktor - майстор
не ползвай яхтен лак ако пече слънцето там.Водоразредим на 1 грундиращ и два покривни слоя с междинно прешкурване е достатъчно.Може и водоразредим паркетен лак с тефлон като финишно.Той се чисти полесно и е по устойчив на надраскване
единак - специалист
Така си е, домашния доктор е прав.

Абе все се канех да те питам - ти ли си изпълни зиданата пещ? Дай малко информация за процеса, че из форума все линкове към неща, които не са ми достатъчни. Размери на отвора, размери на самата пещ, какви тухли, как са поставяни/напречно или надлъжно - в смисъл стената 12см ли е или 24/, основата ти от тухли ли е, насипвал ли си пясък под нея, изолирана ли е пещта след тухлите или направо е измазвана.
NeoBoss - специалист
мерси много.

довечеря ще видя трябва да имам и накакъв снимков материал от строежа му , и ако се събере повечко текст ще го пусна като нова тема щом ще е полезно.
единак - специалист
Новия Бос, ще опресниш ли...?

Тема "Плот на външно барбекю" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: