Всичко за дърводелството
batcak - напреднал
здравейте на всички, искам да попитам някой мойе ли да помогне с идея как да си направя един навес където лятото да си пия студена бира :lol: ще започна от това че предвиденото място е 4м на 4.5м като 4.5 е дължината. И наи вече ме интересува може ли да стане само с 2 подпори в края без да имна средна понеже на мен ли4но не ми харесва ,ще го покривам с битумни керемиди за да не стане тежко ако мойе даите някаква идея със скица и какжи размери греди да ползвам за подпори и какви за поребреници или както там се казват.Благодаря предварително
8180 - майстор
Колега,
Опитай с "Търсене:
http://www.napravisam.bg/forum/search.php?mode=results

Има няколко интересни теми.
peterdimov - специалист
Ако съм те разбрал правилно искаш да получиш навес,който е тип беседка-отворен от вс.страни.При това положение аз бих сложил междинна греда.Аз моя навес го направих по следния начин:греди 10/10 вертикално и хоризонтално-вертикалните през 2 метра;
За "оребряването" на покрива греди 5/10 през 50 см..Отгоре ламперия с лицето надолу,мажеш с битумен грунд ,преди да залепиш покритието на покрива, слагаш челните дъски и олуците и сядаш да пиеш бира
bogomilZ - специалист
batcak написа:
здравейте на всички, искам да попитам някой мойе ли да помогне с идея как да си направя един навес където лятото да си пия студена бира :lol: ще започна от това че предвиденото място е 4м на 4.5м като 4.5 е дължината. И наи вече ме интересува може ли да стане само с 2 подпори в края без да имна средна понеже на мен ли4но не ми харесва ,ще го покривам с битумни керемиди за да не стане тежко ако мойе даите някаква идея със скица и какжи размери греди да ползвам за подпори и какви за поребреници или както там се казват.Благодаря предварително
качи една снимка за да се ориентираме
размерите са ти проблемни - особенно този 4,50 - стандарта на гредите е 4 м и трудно ще намериш 5 и 6 метрови
идеята ти каква е - едноскатен ли ще е покрива? - най добре е първо снимката на ситуацията сега
vanko68 - специалист
Няма такова животно "стандарта е 4 м". Това е най-масовия размер,но има навсякъде и 5 и 6 м
batcak - напреднал
благодаря на вси4ки за отговорите ще видим какво ще стане

Тема "навес (барбекю)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: