Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
gkolarov - помощник
Здравейте, имам кабелна, но някои канали ми ги дава много лошо - сложил съм чисто нови разклонители, но въпреки това каналите като нова и канал 1 ми ги показва с много лошо качество :( телевизорът е чисто нов. На Евроком кабел съм, два телевизора сме включили като за включването на втория аз сам си правих разклоненията и си слагах кабела. Какво може да съм объркал?
bullet - специалист
Пробвай с директен кабел /от входа/ да свържеш само единия телевизор и виж как са програмите. Ако се оправят значи сплитера ти е менте.
vesel - специалист
Само на единия телевизор ли се вижда лошо? Възможно ли е да си настроил ефирните честоти на канал1 и нова, които се явяват паразитни за кабелната мрежа?
gkolarov - помощник
Пробвах с всички възможни настройки на телевизора и стигнах до следния извод - или нещо не е наред с кабела преди да влезе в апартамента ми, или моят телевизор е голям боклук макар и нов (все пак беше един от най-евтините на пазара); но ако беше кабела, щеше да е лоша картината на всички канали, а при мен е лоша само на първите 10-на канала. Мисля че бяха в обхвата VHL (синият, а в зеления H и жълтия U си е хубаво качеството). Слагах и някакъв "затишител" на сигнала, но без резултат :( Направо не знам какво да правя :( Гаджето ще ме побърка - Нова та Нова !!!!! НАправо още малко и щях да я *%(_# в новата заедно с гаджето !!!!!!!!! :(
panalov - специалист
Пробва ли с вътрешната антена?
Опитай се да го настроиш на ефирна тв.

А ако е от телевизора го връщай.
Ако не са минали три дни от купуването му
nivanov - специалист
Дай да уточним какво е лошото качество ;-)
Показва ги мътни и на снежинки, или двойни и тройни образи, голям контраст и всичко буквално плува по екрана?
vanko68 - специалист
Вземи от приятел друг ТВ за един ден,за да се убедиш къде е причината.В къщи с кабелната е точно така,както и при теб,а причината е в оператора.Цопнах си един Булсат за 4,80 лв,плащам 15 лв за цифрова вместо 25 за кабелна аналогова и вече съм рахат.Кристално качество на всички програми ,вече една година без никакви ядове.
gkolarov - помощник
пробвах на другия телевизор и там е така. Утре ще изляза на етажа с телевизора под мишница и един разклонител и опъна кабела директно от разпределителната кутия на оператора :x
На снежинки е картината - много, почти нищо не се вижда, но само на първите 10-на програми (българските), на останалите е в рамките на нормално допустимите отклонения.
plamen6100 - специалист
Почти сам сигурен, че лошия сиглал е от - я лош кабел, я смотано монтирани F-конектори и TV- букси, ама при положение че си на кабеларка - това си е тяхно задължение на техниците, викай ги да си оправят магарийте дето са правили
nivanov - специалист
Най вероятно или прекъснат кабел, или кофти съединение някъде, ниските честоти ги няма, високите се прехвърлят капацитивно - просто някъде или е прекъснат кабела, или не дава добър контакт. На твое място бих се обадил на кабелната да дойдат техници да си оправят бозата, вместо да ровя там, където не разбирам :>

Тема "Лоша картина на телевизора = ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: