• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
anin - напреднал
Добре де, ама и аз като прочетох 5000 лв, че си заделил и също смятам, че това си е един приличен бюджет, с който можеш да направиш съвсем нова баня. Ето ориентировъчна разбивка на цени, за да се ориентираш:

- нови плочки може да се вземат и до 20 лв на м2 прилични български напр. (при площ 20 м2 това става 400 лв)
- разбиване стари плочки - момчетата да кажат колко е? - напр. 400 лв??????
- лепене нови плочки - напр. 30 лв м2, т.е. 600 за 20 м2
- вземаш старата мивка (ако искаш нова - търсиш според парите)
- нов моноблок - напр. 150 - 250 лв.
- смесители - можеш старите за пестене
- вентилатор - напр. за 50 лв.
- врата (ако е за смяна) - 300 лв. ако е от вида ПВЦ
- ВИК смяна - да кажат пак момчетата????
- монтаж санитария - ?????
- таван ако искаш окачен?????
- материали - не съм наясно колко в детайли, но пак ще те ориентират - лепилото за плочки, фугираща смес, замазки разни, латекс за таван или др., тръби, сифони, вратичка ревизионен отвор, гипсокартон за изправяне на стени ако се ползва.... други (какво изпускам?????)
- скъп параван/кабина темперирано закалено стъкло по поръчка напр. би могло да е 1000 лв., плексигласът е по-евтин естеств. може да не е цяла кабина, а само разделителна статична стена м/у душа и тоалетната

.... та 5000 би трябвало да стигнат, а резултатът ще е много по-радващ :)
chapara - майстор
При този бюджет,нямаш проблеми никакви,дори за абсолютно всичко ново,и аз се занимавам с тази дейност има ме в фирмите от сайта.Действай смело,при добра организация най много 15 дни са достатъчни,а ще ти останат парички и за освещаване :lol:
Vancata - напреднал
Дам започвам да се замислям и за ВиК-то. Но ако реша да правя ремонт от стари желязни към пвц тръби, ще трябва целия апартамент да разкъртя или да измисля да ги монтирам външно. Иначе майстор ще търся само за реденето и замаската, не искам да прецакам нещо аз... и после само да съжелявам за изгубеното време и ресурси. Къртене ме притеснява.. да не се прецака отдолу.. Понеже при нас има някакви разклонителни тръби тип Т.. за съседите. Но като цяло стария теракот е като бетон.. изпускал съм елементи от кожуси на ел. двигател в банята (около 5-10кг) от метър и не успя да строши/пукне плочката. По тази мисъл съм решил да оставя старите отдолу стига да е възможно, но както разбрах вече от тук, това е напълно възможно и осъществимо. Майстор ще търся за сифоните, замаската и плочките. Иначе тоалетна, ВиК, и ел инсталации мога да се оправя и сам, даже ел. инсталациите са ми спецялност.

Замислям да са някакви големи плочи, примерно 4 плочки = 1кв м. Възможно най-малко фуги. А на мястото за "душ кабината" да са от тези грапавидните (с добро сцепление), но се чудя дали не са много трудни за чистене.

Взех си плексиглас 2 метра на 1.5метър с дебелина 6мм, мисля да му направя рамка от неръждаема стомана и да го закрепя с лайсни на 3 от стените. Нещо като легнало П.

Пък ако останат ресурси след тези "ремонти" може да се огледам и за вградена кухня.
dundurma - специалист
ванкооооооооо,ако си лаик като мен по-добре викай майстор.но..........плащаш след свършена работа ,никакви софри,почистване на обекта всеки ден,ГАРАНЦИЯ и ако всичко е наред се почерпвате.и ако наистина е майстор-вслушвай се в съветите му и НЕ ПЕСТИ ОТ МАТЕРИАЛИ...............баня не се прави всеки ден
vpa - специалист
Прозорец и врата - 400лв.
фаянс(14кв.м) и теракот(5кв.м като само 2 ще са за банята останалите са за мокро) + фриз и тоалетно гърне - 600лв.
майстор за плочките - 200лв.
мифка - стара запазена цяла :-D
тоалетно казанче - старо запазено цяло - порцеланово :-D
душ батерия - 153лв.(закупена преди 2месеца)
водопровод нов от ППР - 80лв. (заедно с мокро)
канализация - 40лв.
сифон - не е избран още
кабел за осветление - 8лв.
осветително тяло - не е избрано още
батерия за мифка - старата си е здрава и хубава, но ако жената каже отиде стотачка.
Неизбраните материали няма да са от най-скъпите нито от най-евтините. Водопровода и канализацията си ги правих сам. Двете стени са ми на тухла(падна мазилката заедно с плочките), а другите две остават с мазилка (плочките се отлепиха :-D )
В момента бомба е паднала в къщи ама като ще се прави ремонт то няма да е козметичен защото догодина или след две ще трябва да се прави пак.
Представи си само: Наредил си почките кефиш се на новото и изведнъж теч от спукана гадна метална тръба. Кеф а? Направо да си отхапиш ташациците от яд. Кърти махай и хвърляй - сложи си ново, а това което неразбираш питай и си извикай майстор. Банята не е хол за да кажеш ма*ната му ще го пребоядисам.
Ivan_Kurtev - специалист
laki1968 написа:
понеже това ми е работата.............купуваш "бетонконтакт"мажеш хубаво старите плочки /не купувай "бороконтакт" щото не е за плочки/ и лепиш без никакви притеснения. само ако не ти клопат старите плочи де... ако се съмняваш в някоя по добре я свали

Апропо понеже аз продавам тези продукти.
Само да допълня не копувай Бетонконтакт.
трябва ти грунд който е за непорюзни (плочки, гранитогрес, мозайки, шлайфани подове) повърхности Weber.prim plus
След като почистиш добре минаваш една ръка с грунда, след което изизползваш задължително флексово лепило, препоръчвам ти същата марка (винаги работи с продуктите на една фирма, защото са напълно съвместими) Weber.col Flex - 17.70 лв е торбата.
Ще забравиш за всички проблеми, после ти препоръчвам флексова фуга, която е антибактериално.

Избора е твой.
И успех в начинанието, но съветвам те не гоправи сам, намери си майстор.
solo5 - майстор
Ivan_Kurtev написа:
но съветвам те не гоправи сам, намери си майстор.
и защо? :?

нека той да си реши дали ще търси майстор или ще го прави сам :wink:
laki1968 - специалист
Ivan_Kurtev написа:
laki1968 написа:
понеже това ми е работата.............купуваш "бетонконтакт"мажеш хубаво старите плочки /не купувай "бороконтакт" щото не е за плочки/ и лепиш без никакви притеснения. само ако не ти клопат старите плочи де... ако се съмняваш в някоя по добре я свали

Апропо понеже аз продавам тези продукти.
Само да допълня не копувай Бетонконтакт.
трябва ти грунд който е за непорюзни (плочки, гранитогрес, мозайки, шлайфани подове) повърхности Weber.prim plus
След като почистиш добре минаваш една ръка с грунда, след което изизползваш задължително флексово лепило, препоръчвам ти същата марка (винаги работи с продуктите на една фирма, защото са напълно съвместими) Weber.col Flex - 17.70 лв е торбата.
Ще забравиш за всички проблеми, после ти препоръчвам флексова фуга, която е антибактериално.

Избора е твой.
И успех в начинанието, но съветвам те не гоправи сам, намери си майстор.
некой друг търговец нема ли да предложи нещо още по добро :lol:
chapara - майстор
фаянс(14кв.м) и теракот(5кв.м като само 2 ще са за банята останалите са за мокро)
майстор за плочките - 200лв.
:lol: :lol: :lol:

Ванко,направи си пода и си монтирай порцеланово душкорито,после плексигласите или параван и ще е доста по издържано и здраво.Има всякакви модели и размери,с награпавени дъна и всичко.Какви бордове ще сътворяваш.Аз също работя това,правил съм ги тия простотии,но коритото си е класика ,а и цветово ще се свърже с останалата санитария :razz:
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос с баня, плочки и теракот." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: