• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kireto1 - специалист
Аз също не съм почитател на марки ментета но тъй като ми предстои голям ремонт и си взех
същата марка зеге дрелка и флекс 115, за 75 лв.Предполагам че за домашна употреба стават
но не и за професионална работа.Имат и две години гаранция
velsi - Почетен майстор
И аз си бях купил такава акумулаторна дрелка уж за домашна работа. Не съм я ползвал и 10 пъти. Скоро я изхвърлих! Просто се разпадна. А докато работеше не можеше да завие повече от 3-4 винта. Купих си Скилл и засега съм доволен. Разликата е огромна. Оттогава се отвратих от марката Еinhell и няма да си купя никога нищо от тази марка, макар доста неща на пръв поглед да изглеждат добре направени.
докера - специалист
:lol: :lol: Марката няма голямо значение - във фирмата ни купиха дрелки и винтоверт от зелената серия на "БОШ" - Разбрицаха се за няма и месец :-D Дрелките загряват , патронниците бият , на винтоверта само батерията му излезе читава ....
На шлосерите купиха от синия "БОШ" - разлика от земята до небето . Бачкат почти непрекъснато - машинките са без забележки :wink:

Та , според мен, е по-важно да попаднеш на читав инструмент , отколкото да "гониш" марка :wink:
kireto1 - специалист
Колега докера( по работа, само че аз в Бургас ), зеления бош е за домашна работа
а синя е за професионална , интензивно натоварване.
Затова разликата е от земята до небето
докера - специалист
Напълно съм съгласен с това , но с тази експлоатация , на която бяха подложени , не може да се сравни дори и домашната :wink: Просто след пробиването на 30-тина отвора в 2-3мм.ламарина патронниците се разхлопаха , а след пробиването на няколко отвора с бор-корона /на бавни обороти/ , започнаха и да греят яко.
Въобще нищо общо с по- старите ни модели СИНИ БОШове -яка работа и това е :wink:
А иначе за домашна имам една "Елтос" Купена още през 1996-97г. С две скорости , вибрация , реверс . Няма грешка тая машинка ! Апартамент и къща е построила и на обекти е ползвана . Само веднъж съм сменял четки !
mkmukok - напреднал
За домашна употреба einhell е добър избор, просто защото другите подобни са още по-зле!
Що се отнася до "БОШ" , то в БГ трябва да се внимава от къде се купува, защото повечето са турски.Мой познат си купи 4 броя от най-големите по 2000лв. и се скапаха за няколко месеца.
А що се отнася за зелените, аз имам един 7.2V, който ползвам само за винтовер и е супер здрав, дори батерията му държи по няколко седмици все още, макар да е на 7 год. но е купен от Англия и е произведен в Швейцария.
В крайна сметка марката наистина няма голямо значение, само да е оригинално изделието.
Например,имам и двойка Панасоници-12 и 24V- sds, вече карат 9 год с оригиналните батерии!
не знам колеги много техника на пазара и човек се обьрва аз маи се насочовам кам спарки или бош ама в нашето село такива марки трудно се намират и се почва обикаляне по магазините :? мерси на всички за отговорите и само не си купуваите раидер аз се опарих веднаж :cool: аиде чаооо :wink:
Gogo55 - специалист
ако купвате от метро практикер или бриколаж то почти всичко е произведено в китаи и е с почти еднакво качество без значение коя е марката.....всички големи фирми са си изнесли заводите там от доста време.незнам защо но в бг трудно може да се намери качествен бош или блекен декер произведен в европа.
  • 1
  • 2

Тема "einhell" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: