Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stefan_gb - специалист
Наи вероятно може да я захраниш от акомулаторна батерия защо не , lenko71 дори да е от USB отляво на платката маи се вижда 78ХХ и наи вероятно 7805 ако не се лъжа .......
EmoZ - специалист
lenko71 написа:
Извинявай ако нещо не съм разбрал ама тая платка не взима ли захранване през USB?
Да и от там, но без нестабилизираното 12V външно захранване PIC-а не тръгва. Аз вкъщи я подкарвам на 100% и сега и дращя софтуера, но ми е необходима мобилна. Притеснявам се да не я спраскам, ако я захраня от акумулатор. Остави, че е 160-тина кинта, ами ще я чакам пак един месец да дойде.

Долу най-вляво е стабилизатора на захранващото напрежение (вече има и прекрасен радиатор, направо може да си охлаждаш бирата на него :) ).

Успех.

п.п. Ленко, VM110 (K8055) се захранва само през USB-то, тази (К8061) иска и 12V нестабилизирано захранване инак не тръгва, инак и аз си мислех, че само USB-то 'ше ме оправи, но не става.
stefan_gb - специалист
И каква е логиката да иска нестабилизирано захранване 12DC, разбирам да иска 14-15V DC за да може да работи стабилизатор 12 V след това, но това нещо не мога да го разбера .......
EmoZ - специалист
12VDC - Power supply connection. Connect a 12V non-regulated adapter supplying min. 300mA.

Това горе е буквален цитат от Assembly Manual-a. И аз поизпаднах в недоумение.
lenko71 - специалист
Е така де адаптерите обикновено дават няколко волта отгоре. Обаче ако го свържеш към акумулатор, че няма да гръмне -няма, само че разликата в напреженията е много малка - акумулатора е 13.5V като е зареден и на 300mA за по малко от час ще падне на 12V и... Все пак пробвай колко време ще работи ако не става има разни варианти
rusev - специалист
На мен пък ми се струва, че стабилизатора е 7812 и, ако наистина ПИК процесора не тръгва без нестабилизирано напрежение е ясно защо стабилизатора е на самата платка, а не в захранващия блок.
stefan_gb - специалист
rusev прочети отново постовете ...... а има и CPU :) , ето и PDF със схема ...... стабилизатора си е 5V......
http://www.velleman.be/downloads/0/tran ... 061_it.pdf
EmoZ - специалист
Точно така, стабилизатора в UA7805, на 5-те волта е.

Има функция 'CheckPower', която проверява точно външното захранване, DLL-а е компилиран и не мога да видя какво точно прави тази функция.

Въпроса е, може ли захранването да е от акумулатор, имам на разположение акумулатори, захранващи тягови двигатели, имам 12V.

Успех.
lenko71 - специалист
Ако е 7805 разликата става голяма (около 8V), но след като производителя казва 12V, слагай акумулатора и толкоз. Все пак ми се струва че стабилизатора ще грее доста , така че му сложи един радиатор
stefan_gb - специалист
няма причини да не работи и от акомолатор , напрежението се стабилизира от ценера и от стабилизатора и се филтрира естествено, всичко се захранва от тези две напрежения .....

Тема "Измерване на ток и напрежение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: