Всичко за дърводелството
Master_Kenobi - V.I.P.
bogomilZ, не се паля, ама и теоретичното философстване само разводнява нещата, нали?
Ти къде си виждал шкаф от МДФ 4 мм дебелина?! :shock:
На кого изобщо би му хрумнало да го прави, а?!
Или сега ще си поспорим може ли шкаф от 4 мм дебел МДФ?! :lol:

Като ще помагаме - да помагаме! А не да се упражняваме в красноречие и да си фантазираме разни неща...

П.П. А терминологията си е терминология и не е зле да се спазва. В случая е винт за дърво, а не видия. Но това не е проблемът на колегата.
Последна промяна от Master_Kenobi на съб май 30, 2009 12:41 pm, променено общо 2 пъти.
bogomilZ - специалист
Takezo Sensey написа:
offtopic :ops:

Master_Kenobi написа:
Освен това въпросът е за винтчетата!
Време беше някой да го каже !!!

видия - от диамант, твърдосплавна пластина ...

Винт - когато при затягане тялото на крепежния елемент (винта ) се върти около оста си. :cool:
сигурно трябва и да уточняваме че винта е TP-PO PZ със скосена глава и PZ шлиц (например по означение на INDEX)
Takezo Sensey - модератор
bogomilZ написа:
сигурно трябва и да уточняваме че винта е TP-PO PZ със скосена глава и PZ шлиц (например по означение на INDEX)
Не, но ми звучи като: "Как да си направя калъфки за постекия/и" :cool:
vpetrovbg - напреднал
Ама моля ви колеги, не се палете толкова! Значи MDF-а е 18 мм и ще бъде боядисан с боя и грунд на "Сикенс". Понеже предният ми шкаф съм го правил от остатъчни материали от ПДЧ и парче кухненски плот, че тогава бяха много кът парите, и шкафа си държи все още вече 5-та година. Верно раздул се е в основата си, но се пръска по малко от душа, пък и аз знаех, че го правя за временно. Пък и банята е с неправилна форма и шкафа е с формата на петоъгълник и едва ли някъде ще могат да ми изработят по поръчка такъв, от ПВЦ. Затова съм решил, че излизайки ми около 120 лева с боята, ще издържи повече, от ПДЧ и после пак нов. И без това ръцете не са ви завряни никъде и все ме сърбят да правя разни неща от дървен материал и да подобрявам обстановката в къщи! Благодаря ви за съветите! :prost:
bisplus - специалист
Здравейте! Напълно е възможно да се направи шкаф за баня от МДФ без да се притесняваш да си го мокриш колкото искаш, но е много важно да се хидро изолира добре. Казвам го защото съм правил такъв шкаф. Значи първо след като го сглобих всички снадки ги минах със силикон, после китнах всички винтове и след това го пръснах с полиоретанов грунд. След това го прешкурих и пак с грунд....покритието стана все едно съм го залял със стъкло и чак след това със полиоретанова боя. Наистина излиза около 120лева но играчката е голяма. Киснах едно парче около 1 седмица във вода и нищо не му стана.

Прикачен файл

2.jpg
1
2.jpg (76.52 KиБ) Видяна 6158 пъти

Прикачен файл

1.jpg
2
1.jpg (40.14 KиБ) Видяна 6158 пъти
vpetrovbg - напреднал
bisplus написа:
Здравейте! Напълно е възможно да се направи шкаф за баня от МДФ без да се притесняваш да си го мокриш колкото искаш, но е много важно да се хидро изолира добре. Казвам го защото съм правил такъв шкаф. Значи първо след като го сглобих всички снадки ги минах със силикон, после китнах всички винтове и след това го пръснах с полиоретанов грунд. След това го прешкурих и пак с грунд....покритието стана все едно съм го залял със стъкло и чак след това със полиоретанова боя. Наистина излиза около 120лева но играчката е голяма. Киснах едно парче около 1 седмица във вода и нищо не му стана.
Би ли споделил какъв грунд и каква боя използва, защото аз направих проба на едно малко парче и за един ден престой във вода се разду :wallbash: Това което ми препоръчаха и продадоха във представителния магазин на Сикенс в Пловдив е това, като грунд http://vamko.com/levis-universal-primer.php, и такава боя http://vamko.com/trimetal-permacryl-brilliant.php.
bisplus - специалист
Сега не мога дати кажа защото са наливни и нямам оригинална опаковка, но знам, че са италиански. Не мога да отворя това което си пратил......полиоретанова ли е боята, втвърдител имали към нея?
vpetrovbg - напреднал
Не е полиуретанова, но ме уверяваха, че става точно за тази цел, но явно са ме изпързаляли и ще ходя да се разправям с тях. А да знаеш такава полиуретанова боя дали може да се нанася с валяк?
MASTER - специалист
Най добрия начин да се защити от влага е полиуретановия лак, нямам идея какво са ти пробутали от магазина компетентните продавачи.

Би могло да се нанесе с валяк, но трябва да си цар на валяка :)

С валяк 99% ще се изгуби ефекта, който дава полиуретановия лак.

Пръскане с пистолет, при това с широка дюза, и наистина става като стъкло.

И никаква, ама никаква влага по детайла, когато се пръска, даже и следа от влага не трябва да има, че стават едни дребни досадни шупли.
И докато съхне е добре да се покрие с нещо, за да не събира прашинки.
bisplus - специалист
Лакирал съм с полиуретанов лак за паркет с четка и сваляк....става супер на две или три ръце, но с грунда и боята не стоят така нещата...стях амо с пистолета.

Тема "Завиване на видия в MDF" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: