Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
gkolarov - помощник
направих тест - преместих телевизора в коридора и го вързах директно към кабела влизащ от разпределителната им кутия във входа = почти перфектна картина, много по-добра от картината в моята стая :( и като се почна едно сменяне на сплитерите и тестове и разнасяне на телевизора из стаите......тц... слаб резултат - като мине сигнала през сплитер и край с доброто качество :( Накрая се ядосах, заголих кабелите и с клещите ги усуках един в друг и после ги изолирах = по-добро качество от преди, но проблемните програми пак не са с необходимото "кристално" качество (а като вързах тв-то в началото директно към кабела си беше бижю картината) Оффф.
Да ви питам - от къде мога да си купя качествени сплитери и качествен кабел (около 15 метра) за да си разреша проблем веднъж за винаги, че ми писна вече почти две години да се мъча с този дявол :|
nivanov - специалист
Нека позная, плащаш си за един телевизор и гледаш на 3? ;> Хората от кабелната не са толкова зле ... просто няма начин да разделиш сигнала без загуби, те са се погрижили при теб да стига сигнал с ниво, след което и да го разделиш със сплитери няма да имаш читава картина :>
Ако пък си плащаш за трите телевизора - гони ги да си оправят бакиите.
gkolarov - помощник
плащам за един - гледаме на два, но и като изключа вторият телевизор и остане само един телевизор пак картината е лоша. Това ме притеснява, иначе съм съгласен.
nivanov - специалист
Махни сплитера, сложи един преходник и ги извикай да си оправят картината на основния :> Само преди това качествено покрий кабелите за втория. Има шанс някой от съседите ти да се е забил със сплитер по веригата и от там да ти е заминал сигнала чак толкова, но ги остави те да се разправят с проблема.
gkolarov - помощник
добре, а ако махна сплитерите и с клещите завия кабелите и после ги изолирам - няма ли да се получи избягване на лошото влияние на сплитерите?
nivanov - специалист
Не, най малкото не можеш да оправиш оплетката като хората, ползвай преходник за Ф конекторите. Ако минеш със стандарните клещи и усукване на кабелите бягаш от импеданса на кабела и вкарваш доста по голямо затихване точно заради разположението на оплетката.
dim_technik - напреднал
Ами според мен е да викнеш техниците от кабелната да "вдигнат" малко сигнала та да покрият до някакво степен загубите и ще си решиш проблемите. Не знам как е при вас , но в Плевен не правят проблеми за повече ТВ-та.
lecki - специалист
Преди година си купих антенни усилватели -
има с 1-2-3 изхода - и ефекта беше мн. добьр.
Прерпорьчвам.

Тема "Лоша картина на телевизора = ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: