• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
iolly_ - специалист
Имаше някакъв начин наистина с Autocad и то много бърз и лесен.

И аз съм го правила. Но едно мога да те уверя....трябва да имаш чертеж с точните размери на цялото жилище. Тогава се чертае в Autocad и после беше просто въпрос на две кликвания с мишката да го сметне.

Но трябва да си припомня
spro - специалист
моля те, ако може6 да ми каже6 как става, 6те ми бъде от голяма полза.
svetlana06 - напреднал
Inquiry toolbar:

Tools menu: Inquiry Area

Command line: area

Specify first corner point or [Object/Add/Subtract]: Specify a point (1) or enter an option

First Corner Point
Calculates the area and perimeter you define by specifying points. All points must lie in a plane parallel to the XY plane of the current user coordinate system (UCS).

Specify next corner point or press ENTER for total: Specify a point (2)

Continue to specify points to define a polygon and then press ENTER to complete the definition of the perimeter.

If you do not close the polygon, AutoCAD calculates the area as if a line were drawn from the last point entered to the first. When calculating the perimeter, AutoCAD adds in that line length

Но първо от TOOLS menu - Drafting settings си включи прикрепване към точка, като засветнеш например end point i Intersection
todorov - помощник
И този начин става, но е по-сложно /мися/. Аз оопределям площта в AutoCad като изчертая полилиния - трябва да е затворена и да включва дебелините на стените, както беше споменато по-горе/. После влизаш на propertis като си маркирал полилинията и в таблицата има клетка area / освен това има и друга -за дължината, от където може да се изчисли и обема и т.н. Надявам се да съм помогнал.
  • 1
  • 2

Тема "стена+квадратура" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: