• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
rulom - модератор
Емо, начи, глей сега...съвет от мен...като знам почвата в Лиляшка могила каква е ...няма смисъл да се абиш...требва си трактор :-D ...там като вали и на следващия ден като напече и са се отворили фуги 1 см. ... така ли е :cool: ....пък аз се чудех откъде е тая мания да няма фуга :-D :cool:
emil_v r - майстор
Рулон , те на тоя Стефан сутрин и вечер му трий мненията , и на всяко изтрито мнение по 1 бира от мен .
Бира от 1,20 лв ей ! :evil: Има една мн. скъпа и софиянци плащат все пак ...
emil_v r - майстор
докера написа:
Относно тесачката с ножовка за острие - не "работи" защото е неправилна конструкцията на уреда :wink:
В момента нямам възможност да я снимам , но на село имам такава и рамената за захващане на ножа много наподобяват закривената вила от горните снимки , но без двата средни рога :wink: Ножа върви под лек ъгъл спрямо земята и реже на дълбочина около 2-3см. Така и болтовете не заорават и не пречат .
Върши ми отлична работа :-D
Ако нося фотото , при следващото ми отиване ще я снимам :wink:

Аха сещам се Док виждал съм , но не ми се заварява ножовката в краищата , понеже исках да се сваля за да се точи лесно...
Нарисувай ми я , то е достатъчно , и най вече ъгълът м/у ножа и дръжката.
Може би ще е готино кръстоска м/у кривата вила + плоскорез 10см преди нея ?
докера - специалист
Абе , аз малко съм скаран с рисуваческите програми , пък и не умея да рисувам добре , но няма нужда да се заварява - двата края на стойката са сплескани и пробити , а закрепващите болтчета са с главите на долу и не пречат .
А и сега се сетих , че острието май не е от ножовка , а от ивица закалена и заточена стомана и е с работна ширина около 30 см.
В събота смятам да ходя до село , ако не забравя фотото и я намеря /не съм я ползвал от години/ - ще я снимам :wink:
Стефан - майстор
===
Последна промяна от Стефан на пет юли 03, 2009 8:24 pm, променено общо 1 път.
Илиян Илиев™ - майстор
Народния мъдрец е казал - Накрай мързела на работа, за да те научи на акъл. :lol:

Иначе полезна тема за градинар любител като мен. За сега съм само любител, но до година-две ще ставам и градинар. :?
Стефан - майстор
===
Последна промяна от Стефан на пет юли 03, 2009 8:24 pm, променено общо 1 път.
emil_v r - майстор
Мерси Стефане , много , тия инструменти само изглеждат прости .
Може когато имаш време да драснеш още една рисунка поглед под ъгъл , малко отстрани .
И така рисунката ми е мн. полезна .
Илияне , виж там ония селяне по Итали изкопирай нещо.
От германия съм научил и видял толкова механизми , че още са ми полезни мн. работи.
Който знае нещо да драска по хартия , и по някой размер ако знае...

Просто темата е актуална вече от 10 000години , и ще бъде още толко.
Бъдете сериозни , моля и не пишете сексуално ориентирано :heart:

Намерил съм още снимки ,плоскорези , но немам време сега...
Нека не бъдем поне в това отношение Българите в каменната ера , и да мааме с мотиките .
Стефан - майстор
===
Последна промяна от Стефан на пет юли 03, 2009 8:25 pm, променено общо 1 път.
emil_v r - майстор
Готово !
Писах те номер едно :evil: - прави ми култиваторо ,
Ии неудобно ми е , но дължиш 1 бира за номер 1 .
Даже вече я изпих , на срещата ми даваш 1,2 Кзл. лв.

Хората дават и повече за това , аааъъ немам в предвид Сиси .
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема ".." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: