Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
akashy - помощник
Здравей те на всички и Весела Коледа,
От доста дълго време имам проблем с казанчето на тоалетната и не мога да го оправя.Всеки път след като пусна водата тя започва да го пълни и когато се стигне до момента ,в които трябва да го спре нищо не става,водата започва да прелива към тоалетната чиния.Единствения начин да я спра е като е отворя и издърпам една от частите(незнам точно как се казва)на горе.Много ви моля да ми помогнете,защото вече направо откачам. Не знам дали е важно ,но тоалетната е "porcher" и е моноблок.
masteradmin - майстор
В казанчето имаш поплавък, които спира водата, когато стигне до някакво ниво. Просто го свали малко надолу. Ако дадеш снимка ще ти кажа какво точно да направиш.
Trifun - специалист
masteradmin написа:
Ако дадеш снимка ще ти кажа какво точно да направиш.
Ама не твоя, а на казанчето ! :razz: :lol: :lol:
:santagrin:
akashy - помощник
С най голямо удоволстие ,но в момента няма начин да го направя.Благодаря все пак.
akashy - помощник
Здравейте. Преди дни се прибрах и най-сетне имам възможност да направя една-две снимки. Дано сега да ви улесня.

Прикачен файл

Picture 1.jpg
Picture 1.jpg (51.55 KиБ) Видяна 28630 пъти

Прикачен файл

Picture 2.jpg
Picture 2.jpg (48.9 KиБ) Видяна 28630 пъти
jel4o - специалист
abe pi4 az imam sa6tiq problem i spored men vinata ev ramoto na poplavaka koeto e na 2papki ite ne mu pozvolqvat da se dviji na vreme t.e. te go zabavqt kato zaqjdat i dokato go osvobodqt tq vodata si te4e li te4e
masteradmin - майстор
такова за пръв път виждам но като гледам това синьото до кранчето е поплавака. Към него като че ли има една пласмасова гайка(не съм сигурен) опитай се първо да я завиеш, ако не стане пробвай пък да я развиеш. Целта е да повдигнеш поплавака зада спира водата по - рано.
lyki - специалист
Да мастер това синьото е поплавъка но преди него има едидин кръгъл корпус от който излиза една вилка приличаща на дъга.Най вероятно това е крана за пущане и спиране на водата. Самата вилка е захваната на едно лосче което от своя страна е продължение на поплавака,на същото би трябвало да има някви зъбци за регулиране.
masteradmin - майстор
може би това бялото кръглото е гайка, която тябва да се отвие и поплавъка да се изтегли по навътре за да се увеличи рамото и така системата за спиране да стане по чувствителна към нивото на водата.
didimitrov - помощник
Колега същия проблем беше и при мен. Просто поплавъка който се повдига и спира водата се движи около една "тръба" т.е. нанизан е на нея. С течение на времето от мръсната вода която тече от водопровода се получават отлагания които увеличиват триенето между поплавъка и "тръбата", изчистти ги с препарат за миене на тоалетни ( гел ) и ще се оправи. Прави процедурата един път месечно. Възможен е и друг проблем да се появи, когато не тече отгоре ( прелива ), а от долу. Долния отвор на казанчето го затваря една по-широка тръба върху която е бутона за пускането му. Тя е от пластмаса и е много лека. От дълга употреба гумените уплътнения които затварят долния отвор на казанчето се износват, тогава е необходимо да утежниш по някакъв начин самата тръба. Аз просто закрепих един голям болт с навити на него гайки вътре в тръбата.

Тема "проблем с казанчето" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: