Всички въпроси за вилата.
Здравейте, от скоро съм горд собственик на имота от снимките. Както виждате има доста работа да се свърши, така че няколко съвета не биха били излишни....и предвид това, че е на стъпки а не на плоча със стабилни основи и извесетен ъгъл на денивилация никак не би било излишно някой др съвет...

Прикачен файл

DSC00159.JPG
DSC00159.JPG (82.47 KиБ) Видяна 6881 пъти

Прикачен файл

DSC00160.JPG
DSC00160.JPG (94.54 KиБ) Видяна 6881 пъти

Прикачен файл

DSC00161.JPG
DSC00161.JPG (128.64 KиБ) Видяна 6881 пъти

Прикачен файл

DSC00166.JPG
Тук терасата искам да я издам навън това, което е направено изяжда много от квадратурата...
DSC00166.JPG (82.42 KиБ) Видяна 6881 пъти
Стефан - майстор
Като гледам от снимките, размерите са около 5,20 х 4,80 м. Метална носеща конструкция, с пълнеж. как мислиш да продължиш?
Правилно 5.80 х 4.60м.
За продължението имам идея да изместя входа откъм фасадата да използвам пригоденото коридорче за кухничка а др 2 стаи за спалня и нещо като всекидневна (прилагам идеен проект, който надрасках набързо с червено съм отбелязал това което мисля да достроя)...само, че малко ми бяга момента с тези стъпки и денивилацията...моля ви давайте и Вие някакви идеи!
Благодаря предварително.

P.S.
На схемата съм затворил първоначалния вход, който се падаше на мястото на проекто кухничката и съм отворил прозорец във всекидневната.

Прикачен файл

12_186.jpg
12_186.jpg (10.78 KиБ) Видяна 6700 пъти
zdravko_dimitrov1986 - специалист
Къщата свързана ли ти е по някакъв начин с единичните основи.
Те от бетон ли са или стоманобетон - на каква дълбочина влизат в почвата.
Да свързана е посредством метални планки, които са заварени към металната конструкция...основите са стоманобетон като не знам точно каква армировка е ползвана и влизат на около 60-70см.
filmatoplo - майстор
На втория етаж как се качваш.
zdravko_dimitrov1986 - специалист
Сега не мен ми хрумват страшно тъпи идеи - като гледам наклона ти е към улицата, на която е зелената кола.
Тази къщичка има ли си всички необходими документи - възможно ли е примерно да я преместиш на нова основа /равна/ и да си я узакониш така, ако в момента не е .
Съществува ли възможност примерно да се подвигне от страната от която е по-ниска върху нова основа и по този начин да се хоризонтира.
Поздрави
Neno Er - специалист
zdravko_dimitrov1986 написа:
Съществува ли възможност примерно да се подвигне от страната от която е по-ниска върху нова основа и по този начин да се хоризонтира.
Поздрави
Струва ми се, че снимката не е "хоризонтирана".
Едва ли вилата е монтирана с такъв видим наклон на основната плоча.
has - напреднал
няма стълбището за втория етаж вчертежа
zdravko_dimitrov1986 написа:
Сега не мен ми хрумват страшно тъпи идеи - като гледам наклона ти е към улицата, на която е зелената кола.
Тази къщичка има ли си всички необходими документи - възможно ли е примерно да я преместиш на нова основа /равна/ и да си я узакониш така, ако в момента не е .
Поздрави

Ами до този момент няма документи...строена е по Татово време, като на нейно място е трябвало да има нещо съвсем различно, но поради една или др причина проекта не се е осъществил, и затова се е скълъпило това, което виждате.
Момента с преместването някак си ми бяга като идея...струва ми се голяма заигравка а и не искам да я бутам...пода е на абсолютна 0, което и мен ме озадъчи...снимките са изкривени и лъжат.
Идеята ми за тези стъпки на които се крепи е да ги затворя по някакъв начин и да не е като къщичката на баба Яга ;)
Мисля да запълня с чакъл и пясък посредством гребла, че друго не ми идва на идея (много е малко разстоянието за да си позволя нещо друго)...дайте идея каква хидроизолация да направя...аз мисля да мажа с водно стъкло, а пода ще е сух, като мисля да използвам перлит и гипсфазер.
Стълбите са вътрешни, но трябва да ги изведа навън, като ме притеснява момента с отвора за врата на 2-рия етаж...ще обшия с винкел рамка отвора за вратата, но няма ли да се наруши здравината по този начин, все пак е панел...този и много др въпроси ми изникват, но да не Ви заливам с това сега ;)

Тема "Моята вила..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: