• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
ronkis - помощник
Здравейте!След седмица ще бъдеме изправени пред дилемата-сваляне на тапети в 70кв. жилищна площ.Много ви моля помогнете със съвет как и с какво най лесно бихме могли да ги махнем?Прочетох,че имало препарати за сваляне на тапети,но дали са ефикасни това вече незнам.Някои дори ме съветват преди да почнеме да ги намокряме обилно-с парочистачка,пароструйка и тем подобни.От къде да ги взема тези уредчета... :? Моля,помагайте!
merakliq - специалист
Колко слоя са тапети които ще сваляш? Боядисвани ли са с латекс отгоре?
ronkis - помощник
Не знам още колко са,но очаквам да са поне 2 т.к. ап. е панелка и не е ремонтиран от поне 10-15г.Няма латекс отгоре-само тапет!Поне на пръв поглед....
vanko68 - специалист
Ако са лепени с добавено Ц-200,бая зор ще имаш...
EmoZ - специалист
ronkis написа:
Здравейте!След седмица ще бъдеме изправени пред дилемата-сваляне на тапети в 70кв. жилищна площ.Много ви моля помогнете със съвет как и с какво най лесно бихме могли да ги махнем?Прочетох,че имало препарати за сваляне на тапети,но дали са ефикасни това вече незнам.Някои дори ме съветват преди да почнеме да ги намокряме обилно-с парочистачка,пароструйка и тем подобни.От къде да ги взема тези уредчета... :? Моля,помагайте!

Купуваш помпа за пръскане на тор, струва около 6 кинта в 'Кенефланд', пълниш с (топла, ако имаш) вода, две твърди шпакли и действаш. Останалото е за аматьори :) .

Утре ще ти снимам пръскалката, да знаеш к'во да 'земеш.

Успех.

п.п. Тия препарати не са ли малце скъпички и лекинко на пойзънче намирисват.
merakliq - специалист
Правиш сапунена вода в една кофа, мажеш с баданарката върху тапетите, изчакваш малко и с остра шпакла действаш. В моя случай имах два слоя тапети, отгоре с латекс. Тези с латекс свалях на сухо със шпаклата, а долните по гореописания начин. Основата е частично шпакловка, частично мазилка.
rendo - специалист
Топла вода и шпакла

Ама ако не върви лесно дай на някой некви парички да го оправи че иначе може да си изпилите нервите здравооооооо :lol:

Същото е и с винервайсовите тавани
Tanasii - помощник
Изкопавам много стара тема от архивите... Скоро ще ми се наложи да свалям тапети, много стари, идеята ми е, че искам да се оправя бързо(поне с тях, че ще е основен ремонт). Ако сложа една телена четка на бормашина или флекс, ще стане ли работата? От прахоляк не ме е страх, имам с какво да го абсорбирам, идеята е едновременно да огладя малко и стените, че не знам какво има отдолу. Има ли смисъл или да си карам по класическия начин с водичка и шпакли?
maleeeestrax - специалист
Най-лесно тапети се свалят със динамит.Ако хванеш със телената четка ще надереш стените и ще стане по-лошо.Варианта си е със вода и шпакла.От панелите лесно се отлепват но по някой път падат със мазилката. :rock:
  • 1
  • 2

Тема "Сваляне на тапети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: