• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sasooooooooo - "специалист"
Зелено, жълто и червено - съответно за ниски, средни и високи ли? :?
Или зелено - ниско, жълто - високо, червено - най-високо? :?
Ако е първия вариант моя съвет е да се откажеш, просто няма да е това което очакваш. Като по-малък исках от баща ми да ми направи същото и в крайна сметка, като стана факт, бях много разочарован. Лампите светеха с никакво чуство за "такт" :lol: .
Ако е втория вариант е по-добре. Имама правен усилвател /пак от баща ми/ и там е сложил два реда светодиоди съответно за ляв и десен канал, като последните три /светодиода/ са в червено, а другите в зелено.
Незнам дали ще се получи с микрофон. Не може ли от кабела, който отива към колоните да се вземе и след това да се усили тока? :?
При мен в взето не от крайното стъпало, както каза Стефан, а от предусилвателя. Така дори и музиката да е слаба, светодиодите "играят" в пълната си светлина :-D
2v6 - майстор
little_spiro написа:
мерси, ленко!
мисля да се пробвам с диодите за начало :wink:
Мойта схема беше подобна на тази от 93-та година на линка на ленко, но четириканална.
Като направиш тази с диодите след това е лесно да добавиш оптрон с тиристор за управление на лампа 220V :idea:
Моите лампи бяха по 60 W, като успоредно на тиристора на всеки канал имаше и 25W с друг цвят - получава се доста добър ефект, нещо като "амбилайт".
little_spiro - напреднал
sasooooooooo написа:
Зелено, жълто и червено - съответно за ниски, средни и високи ли? :?
Или зелено - ниско, жълто - високо, червено - най-високо? :?
най-правилния въпрос!!! гледам ги тея схеми(по-горе) и знам, че нещо ми намирисва, ама кой да се сети.. именно за втория вариант си мисля от самото начало. хич не ми трябва цветомузика. знам за какво става дума и наистина ефекта е крайно незадоволителен. трябва ми схема, която да пуска крайната лампа(червена) само когато е наистина силно. намерих такава схема с диоди, но ми се ще първо да са 6, а не 3 и второ - да са крушки на 220V, за да има по-впечатляващ ефект. кабел или микрофон - общо взето все тая, но ми се ще да мога да регулирам общата чувствителност на схемата, защото понякога слушам наистина силна музика, но често съм и само на колонките на лаптопа.
  • 1
  • 2

Тема "лампа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: