• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 62
Ел. инструментите. Консумативи.
значи със ръчният циркуляр няма да ми се получават люспи на мястото на среза,така ли да го разбирам?
Обер фреза така или иначе ще си купя,само дето засега ще я използвам да си направя отворите за пантите на вратичките :))) Просто не познавам възможностите на тази машинка,а и нищо не успях да намеря в нета.
masteradmin - майстор
Зависи от оборотите. А и чесно казано най често от едната страна, там където влиза диска сряза е перфектен, а там от където излиза има тук таме отлюспени ръбове. Повечето неща при мебели се правят да изглеждат, а не да бъдат.
След сряза гледаш кои е наи добрия ръб и го слагаш отпред.
И наи вече никога не забравяи, че ако сложиш до една крива стена един крив шкаф и двете изглеждат перфектно. А ако шкафа е перфектно прав едно от двете се вижда, че е криво. :lol:
velsi написа:
И ренде не ти трябва. ...
със рендето щях да си заглаждам срезовете :))))))
Gogo55 - специалист
то маи трябва да се направи една тема"инструменти и машини" с няколко под теми вътре-електрожен и СО2,ъглошлаифи,лентов и вибро шлаиф,зеге и ножчета,фреза с глави и ножчета,планя,дебелина,циркуляр,герунг-това са основните инструменти и всеки един от тях колкото и да е добър, ако е с кофти режеща част не вади хубава продукция.За всеки един може да се напише материал от няколко страници минимум като основното при тях е лагери-видове,ел мотори-видове,ножове-видове, при всяко едно от тези неща има ментета и то много големи който могат да оризилят накрая готовата продукция.
иначе за зеге и обер фреза от 94-97 година съм с бош350 и 850 и съм много доволен и от двете -съчетани с правилните ножчета не ми са давали никакъв брак или кофти продукция,нито да са се развалили нещо при почти всекидневна употреба.При някои друг може би да е различно.
masteradmin - майстор
имам огромно желание, но никакво време ако някои иска да помогне да се обади
Gogo55 - специалист
аз бих помогнал,всеки ден пия кафе по 1 час средно мислеики си нещо като план за деня,или почиваики ,а когато няма какво да мисля, само си пия кафето пред монитора.
velsi - Почетен майстор
Аз пък, може би защото съм маниак на тема направи си сам, си го направих сам.... Така поне знам, че всичко е качествено.

Прикачен файл

IMG_0303.JPG
IMG_0303.JPG (85.42 KиБ) Видяна 7020 пъти

Прикачен файл

IMG_0302.JPG
IMG_0302.JPG (80.48 KиБ) Видяна 7021 пъти

Прикачен файл

IMG_0301.JPG
IMG_0301.JPG (82.89 KиБ) Видяна 7019 пъти
Браво Velsi, вчера докато лакирах шкафовете гледам ракетата и си виках на тва ако му сложа един нож за циркуляр дали ще върши работа (понеже ракетата е от големите и развива големи обороти,не че на циркуляра са малки ама...?) и сега гледам твоето изобретение и се шашкам :))))))
Я кажи от какъв материал ти е ограничителя (бе незнам как да го нарека,онова дето се плъзга върху плоскостта която режеш и регулира дълбочината на рязане)
Gogo55 - специалист
супер е велси,какво ли не съм виждал, но такаво чудо още не бех виждал :)
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 62

Тема "Избор на прободен трион (зеге)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: