• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Мечтата на всяка домакиня
sasooooooooo - "специалист"
Живот и здраве ще направим една равносметка накрая. Мисля да правя спалня с гардероб, две тоалетки и нещо като скрин. Понеже стаята ни е трапецовидна и всякакви готови ще стоят на криво, а и цената от минимум 900лв. без матрак ми се стува доста :?
Имам идея как да изправя леглото спрямо стаята, но още го обмислям.
Смятам, че цена от 1000лв. с матрака, който е 450лв. (160/200), е реалистична. Ще видим.
shadowman - майстор
silllveto написа:
Хи-хи, има разбира се - да си поръчам при някой твой колега :)
Или още по-лесния - купуваш си и докато трае ремонта отиваш на море :-D (сори за спама)
Нямах предвид това. Вместо да се взимат плоскосто от някъде отиваш в цех който продава и крой и от там пазариш всичко.
tyrnokop - специалист
...Вместо да се взимат плоскосто от някъде отиваш в цех който продава и крой и от там пазариш всичко.
Точно това искам, shadowman. Ако знаете къде се предлага такава услуга, казвайте.
maroka - специалист
tyrnokop написа:
...Вместо да се взимат плоскосто от някъде отиваш в цех който продава и крой и от там пазариш всичко.
Точно това искам, shadowman. Ако знаете къде се предлага такава услуга, казвайте.
Почти всеки по-голям мебелен цех предлага плоскости, разкрой и кантиране...в някои случаи отвори за панти.

Обаче трябва да имаш спесификация на детайлите...дори те да ти правят разкройките трябва да им предоставиш тази информация...и както ти казах най-добре извади някой лев отгоре и остави това да бъде свършено от проектант. Има доста тънкости и техническа информация, която като гледам не ти е ясна...ще похабиш значително повече парички, нерви и време...за да изпълниш картинката на живо :)
И се замисли над това, което ти беше написал един колега.....попитай за оферта в някоя мебелна фирма...пък като искаш да тъниш направи си уговорка само за доставка...и си монтирай сам......около 3 дни ще се помъчиш...ще дадеш немалко пари за консуматив и с любезното съдействие на приятели-разбирачи ще сътворите хубава картинка :)
Успех.
tassel - специалист
Нищо няма да спестиш, ако си правиш сам единствено монтажа. Или си поръчай цялата кухня от-до, или плащаш само за разкрой и кантиране и всичко останало правиш сам.
svetliopi44 - Чирак...
Този гардероб ми стъпи към 600лв. 400лв. разкрой и кантиране 200лв. панти,дръжки и т.н. Размерите са му 2000/2100... В магазините под 800лв. нямаше ,а бяха и по-малки с много кофти разположение ... голямо крило за палта и едно малко за дрехи ... ядосах се и си го направих сам... :)

Прикачен файл

g2.JPG
g2.JPG (91.53 KиБ) Видяна 9143 пъти

Прикачен файл

g1.JPG
g1.JPG (41.78 KиБ) Видяна 9143 пъти
shadowman - майстор
Само за справка, гардероб с подобни размери смятах оня ден и го изкарах около 850 пари. Материала е Венге на Интершпан, панти Blum, крак с шип на Gamet (май са техни), фазер венге, дръжки големи (към 5 пари едната), три чекмеджета скрити...
tyrnokop - специалист
maroka, здрасти.
Със сигурност не знам техническите тънкости и специфики. Примерно нямам представа на какво разстояние да пробивам отвори за панти, нито нужните фрезери, настолни бормашини и кой знае още какво. Точно затова искам хората професионалисти да си изрежат, разпробият и там каквито още процедури има. Натоварвам си плоскостите и за мене да
остане единствено сглобяването. Нали когато купуваме готова мебел, опакована във велпапе правим точно това. Изваждаме найлончетата с крепежи, проследяваме кое винтче на кой отвор съответства и сглобяваме по указаната схема. С кухните нима не е същото...
maroka - специалист
tyrnokop написа:
maroka, здрасти.
Със сигурност не знам техническите тънкости и специфики. Примерно нямам представа на какво разстояние да пробивам отвори за панти, нито нужните фрезери, настолни бормашини и кой знае още какво. Точно затова искам хората професионалисти да си изрежат, разпробият и там каквито още процедури има. Натоварвам си плоскостите и за мене да
остане единствено сглобяването. Нали когато купуваме готова мебел, опакована във велпапе правим точно това. Изваждаме найлончетата с крепежи, проследяваме кое винтче на кой отвор съответства и сглобяваме по указаната схема. С кухните нима не е същото...
Ами не е :) Кухнята не е гардероб, бюро, или холен модул...доста неща има да се съобразят при монтажната дейност :-D

Имай предвид, че монтаж дори на готова кухня не е никак проста работа. Понеже често чувам изказвания от сорта на: абе тия луди ли са та ми искат 200 лв за монтаж - честно казано има защо да се искат.

Та така....освен отворите за панти най-вероятно не знаеш как се конструират голен и долен ред шкафове...като височина, дълбочина и конструкция. Едва ли можеш да си изчислиш и кутиите за чекмеджетата, размера на стъклата за вратичките, светлото разстояние за фурната.....и да не продължавам.

Затова съвсем съвестно ти казвам....или потърси услугите на проектант, с който всичко това ще бъде уточнено и ще ти изготви техническата документация, с която вече можеш да ходиш по цеховете........или потърси услугите на мебелна фирма, която затваря целият този процес.

Мисля, че беше от Варна - не знам как е там...но поне в София има немалко цехове, където могат да направят такова изпълнение...предимно като компромис и с колегиален натиск :) Надявам се и при вас да има такава опция :)
tyrnokop - специалист
От друга тема в този форум попаднах на:
http://hosse.bg/bg/razkroqvane_uslugi.php
Тук в прав текст казват, че на клиента му остава само сглобяването.
....Така “под един покрив” Вие може да дойдете с чертеж, да си изберете материалите, да се направи разкрояването и подготовката и всичко, което да Ви остане е сглобяването на изделието.
Моля за мнението ти, maroka.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Съществува ли услуга разкрой и пробиване на отвори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: