• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
tsvetan4462 - напреднал
Добър ден на всички.
Искам да сложа климатици в моя апартамент,но не знам с каква големина да са.Прочетох тук и там и открих следното:
Конвенционален
Мощност (BTU) Квадратура (кв.м)
9000 До 15кв.м
12000 До 25кв.м
18000 До 35кв.м
25000 До 50кв.м
Инвертор
Мощност (BTU) Квадратура (кв.м)
9000 12-18кв.м
12000 22-30кв.м
14000 20-30кв.м
18000 40-45кв.м
24000 60-65кв.м
Искам климатика най вече за отопление .
Решил съм твърдо да е инвертор ,но не мога да преценя какъв да е,защото знам ,че в големите студове КПД-то на климатика пада с около 20- 30 процента.
Помещенията които ще отоплям са :
-ХОЛ - 18 м2
-Спалня - 14 м2
Искам и да попитам някой имали втора употреба климатик и да ли е доволен ,защото мисля климатиците да са втора ръка.Чух много добри отзиви за тях.Разполагам с около 1200-1300лв.
Благодаря предварително.
vanko68 - специалист
В този бюджет е почти невъзможно да се намерят читави инверторни климатици,дори и втора употреба.Колкото е по-евтин един втора употреба климатик,толкова е по-стар.На пазара има модели от 95 г,които търговците предлагат като от 2000-01 г.Купуването на климатик втора употреба си е живо тото-всичко е на късмет.Освен това зависи и на каква фирма ще попаднеш-понякога склоняват да го сменят,повечето пъти отказват ,ако е дефектирал
А ако търсиш нов-забрави за инверторен.Най-евтините са на Мидея и 9ката е около 700 лв,а 12ка-800 лв.Шумни,харчат повече и дефектират често.Марковите предложения започват от 1000 лв нагоре.
tsvetan4462 - напреднал
vanko68 - Абсолютно си прав , но не разполагам с повече пари в момента.
Предложете един климатик до 1200лв за хола ,а за спалнята по нататак
tsvetan4462 - напреднал
Най добре да поизчакам малко барем спестя някои друг лев па тогава ще питам пак
Моля темата да се затвори за сега . :roll:
plamen6100 - специалист
Аз съм с тази марка и много съм доволен
http://www.climacom.com/mseries.php
tsvetan4462 - напреднал
Добър вечер на всички.
Може ли някои да ми каже да ли си заслужават цената тези климатици.

Прикачен файл

Fujitsu.jpg
единия
Fujitsu.jpg (104.55 KиБ) Видяна 7402 пъти
tsvetan4462 - напреднал
и другия :?:

Прикачен файл

mitsubishi.jpg
?
mitsubishi.jpg (86.03 KиБ) Видяна 7400 пъти
tsvetan4462 - напреднал
Също така защо отоплението и на двата е по-добро от охлаждането ?
EDI - майстор
Първо за какво помещение са, с каква кубатура, разположение на помещението.На отопление винаги има по-високо максимално топлоотдаване, но максималите са за опледелено време - да загрее по-бързо студена стая.За отопление е необходима повече енергия, грубо 60-80 вата на кубик, докато заз охлаждане стигат 50 вата на квадрат.И защо си се спрял на 100 волтови машини.
mitko414 - специалист
EDI написа:
И защо си се спрял на 100 волтови машини.
Най-вероятно, защото не знае, че са на 100 волта или пък смята, че като са на 100 волта задължително са произведени в Япония (да, ама не -- повечето пак правят в Китай).

Иначе на въпроса: аз съм за Fujitsu. Имат добри модели за европейския пазар и то на цена под 1700 лв. В къщи от две години имам 09LCC и нямам никакви забележки.
  • 1
  • 2

Тема "Климатици - какви да са ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: