• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
valerko - специалист
Едно въпросче...искам да сложа плочки фаянс или теракота като перваз пред прозореца, на мястото дето е била ламарината преди да ми сменят дограмата. Та въпроса ми е тия плочки зимъс няма ли да мръзнат, да се пукат или...
panalov - специалист
Гранитогрес ще свърши работа.
Теракота и фаянса няма да изкарат много.
MASTER - специалист
Студоустойчиви плочки,залепени с флексово лепило ще свършат работа.

Когато ги лепиш, опитай на всяка цена да ги подпъхнеш под касата на прозореца, като разбира се запазиш наклона навън. Дори и да се наложи да поразкъртиш допълнително.

Това е единствения сигурен начин да се направи както трябва фугата между прозореца и плочките. Ако плочките се срещнат челно с прозореца, както и да се обработи фугата, поради голямата разлика в температурните разширения е въпрос на време да се компрометира, и да започне да пропуска вода надолу.
Все пак има някои силикони, с които може да се изпълни тази фуга, но много е трудно на непрофесионалист както да се снабди с тях, така и да намери инструмент с който да ги използва, и освен това да направи фугата технологично правилно.
valerko - специалист
Няма как да стане разкъртване, нова дограма е, жената ще ми счупи капачките ако я разбия :? :lol:
MASTER - специалист
Господи :shock: :shock: :shock:

Не дограмата се разкъртва, а стената под нея, и то само от външната страна.

Най добре да спирам със съветите, че току виж някой направил ядрена бомба по мой съвет.
mim - специалист
мен ми иде да метна от 11 таж, тоя дето е наслагал обикновени плочки за баня на прозореца ни

не се главоболи, вземи си нормален перваз от дограмаджиите
malkstor - специалист
Или си поръчай каменен, ако не искаш да ти барабани дъжда по перваза. Виждал съм перваз направен със фаянс/теракота, като замръзне зимата цъфва като ламарина на стар опел :lol:
gandonov - специалист
В къщи всичките ми первази са направени по този начин. С гранитогрес.
Вече много години и никакви проблеми.

Освен това, дъждът въобще не се чува. (За разлика от дъжда върху металните первази върху външната изолация.)

Знам само, че фугиращата смес беше по-особена. Еластична! Всъщност е нещо като каучук. Беше в туби, като санитарния силикон.
SUPOLA - напреднал
фугирай пло4ките с най-обикновен фугин и стига си се главоболил.
SUPOLA - напреднал
след 100 години може отнякъде да ти е пропуснало влага.но варианта с алуминиевия перваз е по-добър.и когато е долен не дрън4и ако отдолу е добре уплътнен с пяна.
  • 1
  • 2

Тема "Плочки фаянс/теракота за перваз може ли?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: