Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
tbs
Великите български умове (KAI) са направили подови плочки убиец (в буквалния смисъл) а ние с всичкия си акъл даже ги купихме.
Има ли спасение без да се налага смяна? Тъкмо ги сложихме и това не е вариант.
Мислех си за някакъв вид покритие от рода на силикон или прозрачна гума, която да се лепи отгоре. Дайте идеи преди да се е претрепал някой.
А вие внимавайте като купувате плочки, особено български.

Другият ми въпрос е относно избора на смесител.
Понеже банята е малка и няма да има душ кабина, решихме да използваме само един смесител - този за мивката. Според мен е излишно да се дават пари за отделен смесител за душ и мислим да вземем от смесителите за вана.
Колебая се само дали има някакви недостатъци освен, че според някои хора няма да е естетично. Мисля си дали смесителите за вана са предвидени за толкова честа употреба както тези за една мивка.
masteradmin - майстор
Ами по магазините продават стъпки за баня, само дето незнам как не мухлясват отдолу. Иначе смесителите на VidimaIdeal за душове и мивки при правилно ползване ще ти искарат години.
tbs
Стъпките не ми се струват добър вариант, според мен те са предвидени за бани, където има вана или душ кабина и излизаш с мокри крака а не както в нашия случая да се къпим върху тях.

В момента по сериозния ни проблем е смесителя. Взехме мивка Fayans този модел само че в стенен вариант и смесител Vidima. Но ето, че пак сгрешихме, този път смесителя се оказа прекалено къс (нали е за вана), кой да се сети да пробва на място. Вариантите сега са да върнем този смесител и да вземем такъв с издължен чучур но китайски с марка Forma Vita или да мисли как може да се извади напред батерията без да е грозно. Има ли начин за удължаване, как мислите? Днес цял ден разбиваме за да вкараме тръбите в стената и сега излиза, че не е трябвало да го правим.
Колко смятате, че трябва да се издава чучура за да не се разлива водата. Тъй като отвора е с наклон водата няма да пада вертикално но няма как да го пробвам на място защото после няма да мога да го сменя в магазина. Някой с такъв смесител може ли да погледне колко се откланя водата.

Днешните покупки се оказаха тотален провал. Взехме си голямо огледало с етажерки и се оказа, че всички етажерки са с около 3см по-ниски от който и да е шампоан и дори четки за зъби. Сега започва да ми става ясно защо тези огледала се продаваха доста евтино на фона на всички останали. Отчайваща работа, на тези китайци сигурно всичко им е по-малко :evil:
Съжалявам ако звуча много зъл, но страшно се изнервих.
masteradmin - майстор
Не мисля че ще е красиво ако си удължат тръбите. Vidima имат много модели смесители сигурен ли си че няма подходящ ?
А колкото до огледалото - аз затова си правя повечето неща сам. Имам предвид има една фирма, която ми ги изработва по поръчка от кристални стъкла със амалгамено покритие специално за баня. Като даже им слага фасет по поръчка.
xepa - помощник
Бих ти предлозила смесители на РОКА наистина си заслужават пари а и има доста модели.А относно огледалата мога да ти кажа къде првят по по ръчка и да си поръчаш каквото ти хрумне :)
крум - специалист
Наскоро търсих смесители. Минах и през Рока. Оказа се, че 2 техни серии са всъщност 1:1 Пафони. Моето предположение - изработени от Пафони за Рока, продавани от Рока под друго име и на друга цена.
:lol:

Цените - 1.5 пъти по-големи от тези на Пафони. (Пафони - 220, Рока - 485)

Като цяло имам силно подозрение, че Рока не произвеждат смесители.

П.С.
Хера, извинявай, ама трети твой пост ме кара да пиша коментар.
xepa - помощник
ОК съгласна съм че ROCA избор з асмесителя почти нямат нищо и копират ама пък ПАфони са малко разпространени както и Армал обаче е факт че РОКА си се продава и си е име :)
boyo - специалист
Напротив, Roca мат доста смесители. Но за мен най-доброто от продуктите на нормална цена е Grohe. Не срещнах друга марка с толкова плавно и лесно нагласяне на водата, а и са доста красиви. Аз лично си взех Grohe за мивка за 80 лв, иначе има много модели за около 100-120. Е , има и по 300-400 , за който му се дават :)

Тема "Пързалящи се подови плочки + съвет за смесител" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: