Много интересна и все по-често дискутирана тема.
babati - специалист
Хора, здравейте пак. Писах скоро за едни криви подове :-D Та въпросът ми е следният. Мислех, че денивелацията ми е около 2 см, но може и по малко да е. Мисля да използвам продукт на Thompson за неравности до 10mm. Става ли както при ламината, например да сложа подложка и отгоре естествен или трислоен паркет? Тоест да "покрия" оставащите след замазката неравности с подложка? Дали ще скърца след време или пък дали ще се деформира паркетът например?

Благодаря за мненията предварително.
emil_v r - майстор
Не бих направил ,(ааъ майстор съм... :wink: )този компромис за клиенти никога .
Ша подравня със замазка некаква ... ти го направи за себе си , ако искаш

:-D.
babati - специалист
А тогава да изчакам саморазливната да изсъхне и да положа още един пласт отгоре? А какво ще стане, ако превиша деблината? Примерно въпреки, че замазката е за неравности до 10мм, да сложи 12? Така ще стане ли?

Мерси, Емо!
Spokoiniq - майстор
Ako мислиш да лепиш паркета не те съветвам със саморазливка, ако по някаква причина реши да измята ще се отцепи барабар с лепилото и саморазливката, виждал съм го, страшно грозна картинка.Ако само редиш да дойдат да ти измерят влажността преди да го затвориш след саморазливката, и в двата случая е важно.За ламината-да не затвориш влага под подложката, за естествения-да не го изметнеш.Има бързосъхнещи циментови смеси(на церезит примерно) за корекции на грубите неравности, с тях може да изравниш най-грубото, и после да метнеш саморазливка.Ако б'джета позволява използвай ардекс, ако не всичко друго, но не и българска саморазливка(не че и Томзит е цвете, ма нейсе)
emil_v r - майстор
Абсолютно съм съгл. със Споко , той ми спести маса писане :-D
Жалко , че Споко не е станал строител , а сега по обектите сме идиот до идиота :? мила моя майнолю ...
Spokoiniq - майстор
Бил съм строител, бате Емо, ама водопровода малко по-чиста работа идва :lol:
babati - специалист
В момента съм на сайта на Ardex, но не виждам цени. "Грубо", някъкъв ценови диапазон знаете ли?

Много мерси за съветите! Много полезна информация. Да си направиш хубав под не излиза никак евтино и е добре да си информиран.

А вместо да правя тези саморазливни замазки и пак да се притеснявам, не е ли по разумно едно дебело и добре нивелирано нивелирано OSB? Гледах, че една фирма предлага "подпаркетни конструкции" и дава гаранция после, ако вземеш и паркета от нея. Напишете го в google и излиза на първо място. На решение №1 съм се спрял.

С нетърпение очаквам мнения :-D
Spokoiniq - майстор
Ако не ти е проблем околното ниво и с ОСБ и с гипсфазер, има варианти.Аз разбраш че се гони нивелация на 1 см и паркета отгоре.Ардекс- цени 2007 намерих, едва ли е много по-различно, имат телефони-питай http://www.simeon73.com/data/07/ardex.pdf
Последна промяна от Spokoiniq на съб юни 06, 2009 9:03 pm, променено общо 1 път.
babati - специалист
Ще "преслушам" още една-две фирми, ще "събера" още малко акъл и ще видим... Благодаря на всички за помощта!!
alekghe - специалист
babati написа:
Хора, здравейте пак. Писах скоро за едни криви подове :-D Та въпросът ми е следният. Мислех, че денивелацията ми е около 2 см, но може и по малко да е. Мисля да използвам продукт на Thompson за неравности до 10mm. Става ли както при ламината, например да сложа подложка и отгоре естествен или трислоен паркет? Тоест да "покрия" оставащите след замазката неравности с подложка? Дали ще скърца след време или пък дали ще се деформира паркетът например?

Благодаря за мненията предварително.
значи реда е следният:
1. почистваш съществуващата основа до здраво(в смисъл да няма слаби участъци които да се ронят)
2. взимаш някаква химия която да заздрави получената повръхност(препоръчвам ти (грин флор мисля че се казваше) на фирма POLAT -Гърция,това е двукомпонентна смес с различна големина на зърното в зависимост от дебелината на пласта,като вътре има кварцов пясък за пълнеж.представител за българия е фирма ЕЛЛ ООД -София
3.след полагане на замазката я минаваш с полиуретанов лак за да спреш прахоотделянето
4. слагаш подложка и редиш паркета
Успех!

Тема "2-3 мм денивелация + естествен или трислоен паркет?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: