Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
dechoоо - специалист
manobg написа:
Не е чак толкова голям тавана. Моя е 8 на 5 метраи е начупен. Твоя ще стане супер лесно но според мен си реди ЦД-тата така, че всяко второ да се застъпва до половината от листа. Така както си го наредил в момента ще ти е доста по трудно за изпълнение.
Колега :? ти на колко см редиш скарата на тавана?
sasooooooooo - "специалист"
Не слушай manobg. Направи си го както си си наумил. картона се слага перпендикулярно на скарата, а не успоредно
leonardo_vd - модератор
100см. са напълно достатъчни между окачвачите, всичко друго е РАЗСИПИЯ.
Реди конструкцията през 50см. и слагай картона перпендикулярно на фугите и си ОК.

ПП. Тавана ти въобще не е голям, напротив даже е МАЛЪК. :wink:
manobg - специалист
Всеки си има негов тертип. Начина, който съм показал е по-лесен и върши същата работа. Крайния ефект ще е един и същ. Наистина перпендикулярно е по-добре но в крайна сметка ти си избираш как ще ти е по-лесно.
Pooh - майстор
manobg написа:
Всеки си има негов тертип. Начина, който съм показал е по-лесен и върши същата работа. Крайния ефект ще е един и същ. Наистина перпендикулярно е по-добре но в крайна сметка ти си избираш как ще ти е по-лесно.
1. Начина може и да е по-лесен, но не върши работа!
2. Крайния ефект, ще е един все по-провисващ таван.
3. Най-лесно е да наредиш профилите през метър и да редиш 2-метрови плоскости перпендикулярно ... сещам се и за още по-икономични начини и методики, но ще си ги запазя за мен, щото съм егоист!

Сега на въпроса който ми се ще да задам на manobg - човек, къде, кога и как си се учил да работиш гипсокартон, че чак и съвети даваш?
Не искам да кажа, че всеки "самоук майстор" е калпав, или че съветите трябва да са само от специалисти, но трябва да са поне верни и надеждни.

Сега и краткото ми обяснение защо те погнах така като империалист - намери някъде одобрена система показваща такова изграждане на окачен таван и лично ще си изсипя пепелника върху главата. За пореден път - Изпълнявайте стриктно предписанията и не влагайте побългаряване на системите, за да нямате проблеми в бъдеще, които са свързани с повече харчове и нерви.

П.П. Няма да се уморя да го повтарям, защото 70% от проблемите със сухото строителство се дължат на такива "преработки" на официалните системи за изпълнение!
MASTER - специалист
svetliopi44 написа:
Не здраво ,а ще е бетон ...малко си се престарал ... но ако не са ти кът парите давай така ...иначе държачите са ти на гъсто ,Цд то също ,, разминаването добре си го направил ...давай смело ...

:lol: :lol: Окачвачите и профилите верно са малко в повечко, но това си е мания на непрофесионалиста- да се преосигури на всяка цена.

Прави каквото ти е казал Леонардо, и нищо не променяй.

А наистина това страшно ме дразни в този форум, когато хора без никакви знания в дадена област се опитват да натрапват собствените си грешки на хора които се интересуват за правилните начини. Визирам идеята таван да се нарежда като предстенна обшивка.

Освен да взема аз пък да направя една схема да речем с диагонално редене на картона спрямо конструкцията :-D :-D :-D :-D
Не забравяй да го патентоваш :wink:
dechoоо - специалист
Що пък и да несе лепи на тавана :?
Хвърляш лепилото(което ще е доста интересно),двама вдигат картона и един опъва хюнебеците :-D.След месец се свалят и...няма мърдане хора,само аз да не съм под тоя таван :lol:
dechoоо , виж тук какво съм написал.
dechoоо - специалист
sasooooooooo написа:
dechoоо , виж тук какво съм написал.
Демек един вид изолация :-D

Тема "Съвет и идея за голям таван." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: