Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
asinka - специалист
Имаме проблем в нашата улица.
Подрастващите пубертетчета си пробват скоростомера и оборатомера често и незаконно в населено място.
Детето ми е на 7-достатъчно голяма, за да иде сама до приятелката си, която живее на 20 метра от дома.
И аз настръхвам всеки път, когато чуя газ до дупка, и скорост до изключване на инжекциона.
Викала съм полиция заради разни изроди на 14 години, без право да шофират, които като луди трошат колите на бащите си.
Преди няколко години, заради такъв сладур, колата ни, паркирана пред дома, и не пречеща по никакъв начин на движението, бе помляна.
Идеята ми е да направим легнал полицай.Знам, че не е моя работа, и че не е в компетенциите ми.
Но смятам да рискувам.
Така.
Улицата не е асфалтирана, но не е и кална.С насипан камък е.
Изображение
Приемам всякакви идеи за вид и изработка на съоръжение, което да спомага за намалянето на скоростта в улицата.
Нещо такова :shock:
http://vbox7.com/play:60cde00c
Последна промяна от asinka на съб юни 06, 2009 9:23 pm, променено общо 1 път.
Spokoiniq - майстор
Изливате си го от бетон и нихц ядове :lol: Щях да кажа аман от селски гъзари, ама там няма начин да са по-градски :lol:
asinka - специалист
Това, което искам да обмислим е, че трябва да има начин да се оттича вода.
А идеята ми за бетонов 1-воначално беше, да се вкопае малко улицата, да се поставят полегати, обли камъни, не мн.високи, и да се залее и заглади бетон.
Но съпруга казва, че ще се "отлепи".
masterval - майстор
Клипчето е голям майтап!!! Благодарности :-D :-D :-D
Но какъвто й да е самоделен полицай в РБ е подсъден.
Затова по-добре си изкопай противотанков ров, доколкото съдя по софийските булеварди, все още никой не е наказан за напречно прокопаване...
А и водата ще се оттича :-D (или ще се събира за поливане)
Последна промяна от masterval на съб юни 06, 2009 9:27 pm, променено общо 1 път.
Spokoiniq - майстор
ми план Б-арматура заварявате в тая форма на сцепена наденица :-D и пълните с бетон, арматурата с клинове в земята и те така :lol:
Асе, да ви имам проблема-опъвате един "таралеж" и повече НИКОЙ не минава :lol:
Стефан - майстор
Аз съм против легналите полицаи. Трябва да се премахнат, защото са незаконни. И решението е, че полицията трябва да си върши работата, за която е предназначена. Безпристрастно!
Spokoiniq - майстор
Трябва, бат Стефчо, ама не си виждал как лети голфаджия покрай детска градина или просто ей така между блоковете.Ако има по една патрулка на всяка пряка да пази от такива тъпанари, кой ще плаща заплатите на тъпанарите в патрулката?
Чаро - Акълия
А!!!- и на нашата улица това е голям проблем!
Но е прясно асфалтирана. Е догодина ще я копаят за канализация :lachtot: :motz: ма тва е друга тема. Един вече събра огледалото и лайсните...писах.

Мисля че направата на такива "съоръжения" трябва да се съгласува с общината. Мисля да питам местният представител и ако трябва да събера подписка.

Полицията не си върши работата и няма и да си я върши скоро!

Накрая с кирката... когато улицата беше цялата в дупки, никой не караше с 80км/ч по нея....май няма друг начин :?
Deo-x - специалист
Клипа е направо смразяващ кръвта,по холивудски стил :-D .Асинка,не предпиемей нищо това нещо за легнало ченге.Това с бетона на пътя е напълно абсурд!Факта,че на селото ми на главния път преди "асфалтираха"/бетонираха/ дупките и до няколко месеца при интезивно движение бетона проста изчезнаха,а сега са асфалтирани истински само дупките.За пуберчета просто отивай при кат и подаваш молби и то упорито,за да си свършат работата те :wink:
solo5 - майстор
Spokoiniq написа:
Ако има по една патрулка на всяка пряка да пази от такива тъпанари, кой ще плаща заплатите на тъпанарите в патрулката?
как кой? ще се издържат от глобите :lol:

Тема "Легнали полицаи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: