Напишете въпрос свързан със санирането.
Matchless - специалист
Ако това е за вентилиращия отвор...оказва се, че и други го знаят:)Все пак ми е интересно за каква конструкция става дума.Ще ми посивеят веждите вече да чета за изолации и гк, но знам, че не знам и половината.Похвално е, че друг знае, че знае всичко.:)
Това за растера може би добре изглежда на теория, но едва ли ще съвпадне с практическото приложение.Не мисля, че някоя фирма би се заела да работи по този начин, но и аз самият съм изпълнявал какви ли не поръчки(както и повечето тук мисля),така че може би ще се намери някой да се съгласи.Както ти препоръчаха всички-следи за качеството на изпълнението, другото ще се нареди от самосебе си.
ribnikolaevi - майстор
Първо, благодаря за добронамереното отношение.
Второ - какво е най-важно да се следи по отношение на качеството. Във всеки етап от работа на бригадата кое е най-важно да гледам. В смисъл, да не изпадам в някакви крайности, които само могат да развалят отношенията ни, но и да контролирам наистина важните неща - важни за дълготрайността на крайния продукт
sstambo - специалист
ribnikolaevi написа:
Първо, благодаря за добронамереното отношение.
Второ - какво е най-важно да се следи по отношение на качеството. Във всеки етап от работа на бригадата кое е най-важно да гледам. В смисъл, да не изпадам в някакви крайности, които само могат да развалят отношенията ни, но и да контролирам наистина важните неща - важни за дълготрайността на крайния продукт
най важното е 1 да не се почва изолацията от земята и да започне с профил .2 да се мажат навсякьде по краищата на листа с лепило а не на топки.3 дюбелите да са хубаво хванали.преди да се пуска мрежа да се шпалкова изолацията и тогава мрежата,а не да ти пуснат мрежата и само отгоре га я шпакловат,да бьде застьпена поне 10 см.да се слага парчета мрежа в ьглите на прозорците и вратите.недей си слага денелска или стромска мазилка че ще си скубеш косите после .
nihonjin - специалист
Погледни и да не би лепилото да е с изтекъл срок на годност.
Matchless - специалист
Малко късно, но по-добре от никога:) Преди един-два мой поста бях написал някои неща които да се гледат при монтажа и шпакловката, но гледам и колегата sstambo е написал най-важните...Бих добавил да обърнеш и внимание на "обръщането" на прозорците, с какво и как ще го направят, също така монтажа на ъглопротекторите и дали преди или след цялостната мрежа ги слагат( всъщтност според повечето това няма значение, но според мен има малко или мого...) и дали застъпват добре обръщането с мрежата за шпакловка,дали се припокрива добре и връзката с прозореца е важна.Има уплътняващи пасти и силикони за нея.Ами много неща има, но мисля, че доста е пописано за монтаж на изолация и шпакловка из форума, а и тук се понаписа това-онова...:)Ако все пак желаеш допълнителна информация с удоволствие бих ти я написал, другите също.Отношонието (поне моето) е изцяло добронамерено и сериозно, с мъничко ирония и сарказъм към Фмастъра, но и към него не е с цел заяждане:)

Тема "Растер на топлоизолация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: