Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
bluelemon - специалист
Ужас! Значи положението е следното. В банята след като се изкъпем и пуснем вентилатора, и поради факта че съм на последен етаж и след малко преустройство се наложи да ми се пусне индивидуална тръба за отдушник, сега като стана по студено парата кондензира и се връща като теч по тръбата. Много кофти работа. Тръбата мисля не е по дълга от 1,5-2 метра и в банята завършва с коляно където съм монтирал вентилатора. Та явно спасение няма, но трябва да измисля някакъв дренаж или нещо такова та да отвеждам конденза. Дайте някакви акъли защото не знам какво да правя. Мислех с някакъв трипътник да пробвам и отгоре вентилатора а отдолу да се събира конденза ама ще стане малко грозно и нещо не ме кефи този вариант. Ами това е някой ако има идеи да сподели :? Весели празници!
lyki - специалист
Би могъл да дадеш поне инфо за тръбата . Но в случай че е ф110ПВЦ,и имаш достъп до него и да го смениш,а и достъп до канализационната развивка , аз бих завършил заустил вентилатора на една РЕВИЗИЯ една такава тетка със капачка , капачката бих залепил със силикон на вертикалния долен отвор ,а на капачката бих захванал един маркуч за мръсна вода за пералня . Маркучлето може да му направиш един изкуствен ес ,да не ти излизат миризми от канализацията . Можеш да го свържеш примерно към някой извод ф50 ПВЦ като монтираш на развивката едно допълнително У разклонение .
velsi - Почетен майстор
Не е ли по-лесно тръбата да се облицова с нещо, така че да няма досег до топлия и влажен въздух в банята и така да не се получават условия за конденз по нея. Примерно гипскартон и плочки или пък нещо друго.
Rumen Iankov - специалист
velsi написа:
Не е ли по-лесно тръбата да се облицова с нещо, така че да няма досег до топлия и влажен въздух в банята и така да не се получават условия за конденз по нея. Примерно гипскартон и плочки или пък нещо друго.
Може и с итонг 5 см.да се облече тръбата.

Тема "Конденз от тръбата тече :(" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: