• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
borko-67 - специалист
Ето и моето мнение:
1.Ако трите жила които ползвате за всеки етаж са 10 кв.мм.,то 4-тото или нулата трябва да е 25 кв.мм.
2.Повредата може да не е във вашия"телевизор".А от доставчика(както беше казал колегата).
3.Някой също го беше казал(слаби връзки).Провери си кутиите на осветлението.
Въобще има още куп причини.Най-добре повикай някой електричар.Ако не разбираш от електро,сам едва ли ще се справиш.
moimoimoi - майстор
borko-67 ще обясниш ли защо нулата трябва да е толкова дебела,че ние тука сме аматьори и не разбираме нищо :lol:
stefan_gb - специалист
Antonii:
Ако не ви е трифазно захранването на къщата едва ли е от нулата(имам впредвид всеки етаж на отделна фаза), ако обаче е така е напълно възможно да е от лоша нула.[/quote]

А и това не е точно така .....
borko-67 - специалист
moimoimoi написа:
borko-67 ще обясниш ли защо нулата трябва да е толкова дебела,че ние тука сме аматьори и не разбираме нищо :lol:
:? На въпроса.

Защото нулата е обща!!!
moimoimoi - майстор
то хубаво обща, ама знаеш ли колко е тока през нулата когато е симетричен товара при трифазно захранване
а и да не е симетричен-тока през нулата не може да бъде по голям от тока на най натоварената фаза
т.е. нема нужда да абим матряла
moimoimoi - майстор
filmatoplo написа:
Тока ми прави проблеми постоянно - скоро ми изгоря и компютъра :x .

както е казал колегата проблема явно е в напрежението-явно има чести пикове, един много добър начин да си решиш проблема-където имаш осветително тяло с повече от 1 крушка,може да вържеш 2 от крушките последователно,така ще им се подава по малко напрежение,ще светят по малко/около 4 пъти/ но вероятноста да изгорят е почти нулева.все пак ако е 100 вата крушката по този начин на свързване тя ще свети като 25вата което не я натоварва

единствения недостатък е че ще трябва да сложиш 200вата крушки които ще светят като 50 вата,но гарантирано няма да изгорят и ше понесат всякакви пикове на напрежението
в къщи единия абажур съм го направил така и вече над 10 години не са мръднали крушките
zz_stefanov - майстор
moimoimoi написа:
то хубаво обща, ама знаеш ли колко е тока през нулата когато е симетричен товара
а и да не е симетричен-тока през нулата не може да бъде по голям от тока на най натоварената фаза
т.е. нема нужда да абим матряла
А ако е лоша връзката на нулата на таблото или липсва, нали ще се получи напрежение над 220 V до 380 V (в зависимост от включените консуматори по другите фази.
moimoimoi - майстор
то като имаш лоша връзка на нулата и 1328 квадрата да е , е все тая,пример- на кабел 3x10 нулата ми е обикновенно 6 квадрата а не е 25-30 квадрата
zz_stefanov - майстор
moimoimoi написа:
то като имаш лоша връзка на нулата и 1328 квадрата да е , е все тая,пример- на кабел 3x10 нулата ми е обикновенно 6 квадрата а не е 25-30 квадрата
Тоя кабел е за симетричен товар, примерно трифазен ел. двигател. За в блока нулата трябва да е по здрава.
borko-67 - специалист
zz_stefanov написа:
moimoimoi написа:
Тоя кабел е за симетричен товар, примерно трифазен ел. двигател. За в блока нулата трябва да е по здрава.

Ето,че zz_stefanov ти отговори.
Едно време когато правихме "панелките"нулата им беше обща и проводника винаги беше с по-голямо сечение именно заради несиметричния товар.
Това сме го учили в училище,но явно moimoimoi е пропуснал този урок.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "горят ми крушките постоянно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: