• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
wizli - специалист
Имам една ниша в хола където мисля да ситуирам кухня, стаята не е много голяма, затова не бих искал да заема другите стени, мисля да пусна горни шкафове до тавана. Какво мислите за това, някакви евентуални проблеми за които няма да се сетя?
Идеята ми е на горния ред да се слагат съдовете които се ползват рядко, понеже ще има и други високи шкафчета и етажерки, ще ползвамемалка стълба за да стигаме до там.
Ето една груба скица:

Изображение
Последна промяна от wizli на вт юни 09, 2009 11:16 am, променено общо 1 път.
LZ - специалист
Скицата не я виждам (поне аз).
Няма проблем да ги направиш до тавана. Добре е да сложиш няй-отгоре една бленда няколко см., за да не са вратичките до тавана
shadowman - майстор
Ако тавана ти е крив след монтажа на шкафовете ще е видят кривотиите.
iolly_ - специалист
И аз си помислих първо това за кривия таван, но ще си личи само ако се гледа отдалече.
shadowman - майстор
Ако ти отвори в единия край 2 см ще се вижда отвсякъде.
Стефан - майстор
И за крив таван има право решение :? Просто се оставят вратичките да отстоят от тавана на около 3 см, и вратичките се обработват отгоре съобразно кривините. По този начин, в затворено положение само майстор/с око на снайпер/ може да го види. А в отворено положение никой няма да гледа.
shadowman - майстор
С кривите рязове трябва да се съобразяват много, главно на къде ще се отварят вратите и все пак да се огледа тавана за бабуни, че заради една такава може да не се отвори вратата.
Последна промяна от shadowman на чет юни 11, 2009 6:47 am, променено общо 1 път.
wizli - специалист
ле-ле, тавана наистина е крив....
май наистина ще трябва да остявя 5 см отгоре и да мисля как да предпазя от прахта, да не се трупа.
panalov - специалист
wizli написа:
ле-ле, тавана наистина е крив....
май наистина ще трябва да остявя 5 см отгоре и да мисля как да предпазя от прахта, да не се трупа.
Ако вратичките не са плътно до тавана и оставиш около 8 см. борд ще
изглежда много по добре.
Както на долния ред шкафове има борд , такъв ще оставиш и на горните от към тавана
zmeios - специалист
wizli написа:
и да мисля как да предпазя от прахта, да не се трупа.
Има един опаковъчен материал, не знам как се казва, мониторите, телевизорите и друга черна техника пристигат опаковани в нещо като чували от него.

Прилича на нещо средно между найлон и стиропор, доста е гъвкав (но не чак колкото нормален найлон), бял, шуплест.

Аз си изрязвам 'покритие' от това нещо, залепвам го съвсееем леко с тиксо и го слагам отгоре на кухненските, не се вижда изобщо.

Оставям прахта да си се трупа и на 6 месеца го изхвърлям и слагам ново.

Излиза ти 0 лева (ако си се сетил да запазиш материала при последната покупка на техника), монтаж практически няма - за 2 минути става. Допълнителен бонус: като не миеш отгоре с влажен парцал, не рискуваш да омажеш околният латекс, съотв. да загрозиш пейзажа.
  • 1
  • 2

Тема "горни шкафове до тавана?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: