Всичко за дърводелството
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Видох че болта си е баш спешъл и ме заинтригува. Та споделяй.
А който минава през GRAS Русе, нека намеква, че им е време за сайт... беее помързява ги хората. Не конкретно, изобщо хората ги помързява, май.
Master_Kenobi - V.I.P.
ibogdanov написа:

евроболтовете са с три различни сечения по дължината си и ако не внимаваш става мазало .. пука се ма'тряла мнооо кофти ! ...
За сеченията си прав... Аз не съм завил хиляди евроболтове, ама 150-200 съм завил със сигурност. Не съм ползвал такова свредло, щото като се сетих, че може да се продава такъв инструмент и се огледах, вече не ми трябваше. :lol: Беше около 35 кинта в Тека преди 2-3 години.

Та отворите съм ги правил последователно с две обикновени бургии и до сега имам точно едно пукване на материала и то защото пробих накриво. За малко по-обем работа и любителска, не е проблем според мен, да си поиграе човек малко повече.
ibogdanov - специалист
Master_Kenobi написа:
ibogdanov написа:

Та отворите съм ги правил последователно с две обикновени бургии и до сега имам точно едно пукване на материала и то защото пробих накриво. За малко по-обем работа и любителска, не е проблем според мен, да си поиграе човек малко повече.
За малко работа ми трябва.. ама чесно казано ме притеснява имено това, че ще ги разпробия на криво пустите му отвори..
мамка му и болт !!!
Сега "преговарям" с един фрезисто стугар, да и направи нещо като нищо, което да се закрепва към свредлото и да изрязва двете горни степени..
Ама пича никак не е фен да се занимава с тази играчка.
Иначе 35 кинта цена и аз я знам.. ама го няма на пазара това свредло.
Искам да си сглобя кухнята с такива болтове. приемете го като каприз!
Не ми харесва как се получава с обикновените винтове, а другите разглобки са ми хамалогия да им правя отворите
Последна промяна от ibogdanov на ср юни 17, 2009 9:02 am, променено общо 1 път.
Master_Kenobi - V.I.P.
ibogdanov написа:
За малко работа ми трябва.. ама чесно казано ме притеснява имено това, че ще ги разпробия на криво пустите му отвори..
E, не е толкова трудно, де. Опитай някъде за проба.
Ти ако пробиваш на криво и такова свредло да имаш, пак ще се спука материала.

Технологията е такава: Пробиваш двата елемента заедно, като ги държиш под прав ъгъл (по-добре с помощник). Първо с тънката бургия. Ф-то е 0,5-1 мм по-голямо от ф-то на тялото на болта, там където е разбовата част. Отбелязваш с тиксо на бургията колко дълбоко да пробиваш. Караш на по-бавни обороти на бармашината и следиш да е вертикално.
После с по-дебелата бургия (ф, колкото ф-то на главата на болта). Пак си отбелязал колко дълбоко да пробиеш. Колкото е височината на главата на болта, което е по-малко от дебелината на страницата. Тоест, не я пробиваш по-цялата й дебелина.
Ако работиш с две бормашини е по-бързо. Не сменяш бургиите. И чуквай с център точто където искаш да пробиваш.

Опитай! И успех! :)
Opes - помощник
ibogdanov написа:
Изображение

издирвам ето такова чудо...
с него се правят отворите за винтова разглобка - конфирмат
Има такава бургия за винтова разглобка и по точно 6,3/50 шестограм или звезда и цената е 72.00 лв (ако не се лъжа) и се продава в магазините на Grass.
Дано съм ти помогнал :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
[10:20:37] Nikolay Tonchev каза: свредло има и е на 85лв
Грас, Нола, Русе
Те това свредло си го има в магазина на Грас в Русе отдавна, ама на фирмите им свидят 85лв. и се мъчат по други начини.
ibogdanov - специалист
gbio написа:
Те това свредло си го има в магазина на Грас в Русе отдавна, ама на фирмите им свидят 85лв. и се мъчат по други начини.
мерси за инфото! но 85 лева и на мен ми се свидят.
ще си карам по стария метод с двете свредла и разни приспособления :)
85 лева за инструмента... аз ще трябва да направя за половината блок мебелите, за да и се изплати. егати и цената
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
85, ама GRASS :wink: !
Здрасти, Ники! Навестявай форума по-често и по-многословно. Е, и среща ще има утре...

Тема "свредло за разглобка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: