• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Pooh - майстор
prascho написа:
Тъй.... забравяме за всякакви предходни чертежи на помещенията с разположението на гипскартона.

Кухнята - окачен таван с метална конструкция на едно ниво /Д113/, като осовото разстояние между носещите профили ще бъде 1200 мм, осовото разстояние между окачвачите 650 мм/горе долу на толкова е гредореда/, осовото разстояние между монтажните профили 500 мм. Облицовка 2х12,5 мм, като първи слой пожароустойчив, втори слой влагоустойчив. Плоскостите и за двата слоя ще бъдат перпендикулярни на монтажните профили.
Ето за това се заядох - 1,20 е голямо разстояние за двойна обшивка, дори и в таблицата го няма (допуска се рядко като максимално разстояние :wink: )
Имаш ЛС.
За таван двойната обшивка е САМО при специални изисквания - дори и с GKFI да направиш обшивката (влаго и пожароустойчив гипсокартон) все си мисля, че ще е по-евтино от 2 пласта, а разлика в крайният вид няма.
prascho - майстор
.........................
Последна промяна от prascho на съб юни 27, 2009 3:12 pm, променено общо 1 път.
Pooh - майстор
Ами да продължавам с критиканстването тогава ;)
Скара на 2 нива е по-устойчива и мисля и по-евтина. По-устойчива е защото няма прекъсване на профилите по дължина, а е по-евтина, защото Кръстата връзка за 2 нива е по-евтина от Кръстата връзка за 1 ниво.
По въпроса за комбинираните Влаго-пожароустойчиви плоскости GKFI ... не е невъзможно да се намерят, а цената им е около 2 пъти стандартна GKB плоскост -> около 7лв./м2

Прикачен файл

Тавани.jpg
2-та вида тавани
Тавани.jpg (51.46 KиБ) Видяна 4888 пъти
prascho - майстор
..................
Последна промяна от prascho на съб юни 27, 2009 3:13 pm, променено общо 1 път.
Pooh - майстор
prascho написа:
Аз имам една питанка. Какво става с фугата ...
Шпаклова се при всяко едно положение, без значение от броя на обшивките и вида на скарата.
тонито - специалист
prascho написа:
Аз имам една питанка. Какво става с фугата при скара с монтажни и носещи профили и единична обшивка? Щото хората ме съветват, че не ми трябва двойна обшивка.
слагаш паразитни цд-та и си бетон:)
The_FAN - специалист
аз пък като гледам от кога е темата, то прасчо или само си пита или му трябват 3 живота ако реши да си строи къща :)
........или много обича да спори :)
prascho - майстор
The_FAN написа:
аз пък като гледам от кога е темата, то прасчо или само си пита или му трябват 3 живота ако реши да си строи къща :)
........или много обича да спори :)
До 2 години възнамерявам да те опровергая :roll: .
prascho - майстор
............................
Последна промяна от prascho на съб юни 27, 2009 3:13 pm, променено общо 1 път.
Pooh - майстор
prascho написа:
Aбе това в тухла четворка ще държи ли?
Не. Четворката е възможно най-гнусният патериал в който да се ловят крепежни елементи. Може и да стане с тези дюбели, но при мнооого условности. Отиди в КировБОШ и кажи, че искаш дюбели за "четворка" - по скъпи са от обикновенните пирон-дюбели, но ако искаш да стане като хората, това е начина. Имаше тема за дюбели за "четворка" - разтърси се и я прочети
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "окачен таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: