Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
anton_ss - специалист
Ааа..няма,няма Бай Стефане!При нас менте няма!Все пак сме европейска фирма..е марката няма да кажа да не става реклама!Да несме някой гараж я! :wink:
moimoimoi - майстор
кажи марката че поне да знаем че на светло е правена
lubomirlz - специалист
Антоне дай жокер бе, поне кажи от кой край си ние ше се сетим за ракийката :lol: :drinkers:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
lubomirlz написа:
Антоне дай жокер бе, поне кажи от кой край си ние ше се сетим за ракийката :lol: :drinkers:
anton_ss
ss
Сс
...
Отдето трябва, си е момчето
anton_ss - специалист
Дължината на Л.Л. найстина е 130см,но ще ги слагаме перпендикулярно на дължината на помещението!На12мширинаХ3телаХ130смА по дължината напомещението Х12бр.Л.Л.Който помага ще пие,нека първо светнем тия лампи и потече оная мити пущина...ееех :-D
Милен - майстор
По твоята система ще стигнеш до проблемите на filmatoplo с триетажната къща станала на хотел едно къмто гьотере.

Ако искаш да нямаш проблеми и после да се чудите как да ги решите си намерете електропроектант който да ви проектира цялостно цеха - ел. захранване, силови инсталации, осветление, заземяване. Това, че човек може да връзва лампи и контакти не означава че може да каже колко и какви лампи и контакти ще трябват в един цех. Утре ако тока гътне някой в въпросния цех директно всички от шефа до изпълнителя отиват на топло за известно време.
И покрай тази криза в строителството човек като се разтърси малко при няколко конкурента, могат да му направят проектчето на доста добра цена.

Какви марки ракийца ще забърквате :shock:
moimoimoi - майстор
милен е много прав,вземи обясни на твоя шеф че си трябва проект,както на осветлението,така и на силовата инсталация,на ВиК,на сградата и т.н.,всичко друго си е незаканно
всяка година от охраната на труда ще ви искат протоколи за осветеност,шум,заземление, оценка на риска и т.н.-всички тез протоколи са с цел всичко да е ок и работодателя да си върже гащите
извода е направете нещата както трябва за да не ги правите втори път
едва ли някой в форума е запознат със спецификата на работата която ще извършвате и необходимите изисквания свързани с нея-предполагам ще ви е необходима и сериозна вентилационна система :? :lol: :-D
stefan_gb - специалист
И аз ще се влюча въпреки че колегите ти казаха първо да започнеш с проектче :) и са прави !! Но със сигорност шефовете ти знаят това и въпреки това тои не е на лице :-D а ти си от е...ната страна ако стане нещо :lol: Избора си е ваш ,само ще ти дам един съвет по въпроса за брои токови кръгове на осветлението ......, направи ги поне 6 а не на 3 :) това е от мен.
Последна промяна от stefan_gb на вт юни 16, 2009 8:09 pm, променено общо 1 път.
anton_ss - специалист
Колеги благодаря на всички до тук .Първата част стана малко по-весела ,а втората по сериозна каквато и найстина е темата.Съгласен съм напълно с това за проекти....и всичко останало!Но когато собственика си има друго на ум...и не му се дават пари за важните неща а е готов да дава под масата... :shock: Истината е първо се прави каквото и както дойде ,после се узаконява!
moimoimoi - майстор
аз ще добавя че луминисцентното осветление е добре да бъде с трифазно захранване/всеки ред на отделна фаза или фазите да се редуват на реда/- така се намаля стробоскопичния ефект/трептенето на лампите/ - което е вредно за очите-по лесно се уморяват,също така е и за безопасност:
примерно ако един елемент/шайба/ от машина се върти с честотата на премигване на лампите,може да ти се струва че почти не се върти или че е спряла-и познай какво се получава ако неволно я докоснеш-злополука

Тема "Спешно!- за осветлението на нов цех." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: