• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
PPP - специалист
zmeios написа:
wizli написа:
и да мисля как да предпазя от прахта, да не се трупа.
Има един опаковъчен материал, не знам как се казва, мониторите, телевизорите и друга черна техника пристигат опаковани в нещо като чували от него.

Прилича на нещо средно между найлон и стиропор, доста е гъвкав (но не чак колкото нормален найлон), бял, шуплест.

Аз си изрязвам 'покритие' от това нещо, залепвам го съвсееем леко с тиксо и го слагам отгоре на кухненските, не се вижда изобщо.

Оставям прахта да си се трупа и на 6 месеца го изхвърлям и слагам ново.

Излиза ти 0 лева (ако си се сетил да запазиш материала при последната покупка на техника), монтаж практически няма - за 2 минути става. Допълнителен бонус: като не миеш отгоре с влажен парцал, не рискуваш да омажеш околният латекс, съотв. да загрозиш пейзажа.
Много добра идея, обаче аз например имам лунички отгоре, дали има опасност да се запали въпросният материал?
dim_technik - напреднал
Хм, доста интересен въпрос. Зависи какъв модел са ти луничките, т.е. колко стърчат над плоскостта под която са монтирани. Аз имах такъв случай - в предния ми апартамент в банята съм направил окачен таван с осветление лунички, единият кабел по невнимание при монтажа съм го оставил в близост до една от луничките - направо беше прегоряла изолацията и медния проводник прекъснал. Е трябва да се отчете факта, че окачения таван няма много възможност за вентилация и температурата е доста висока над него, независимо че луничките са на 12 V, те отдават голяма топлина, е то зависи и от мощността им. Та моят съвет е, че не е лошо да помислиш за нещо с което да покриеш самата луничка отгоре - например някаква метална кутия /примерно от консерва/ изрязана така колкото да покрива изводите, а и да не стърчи много за да не се вижда евентуално но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО надупчена за да има топлообмен. Мисля че по този начин няма да има опасност от евентуално запалване на това противопрахово покритие. Това като идея.:?
  • 1
  • 2

Тема "горни шкафове до тавана?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: