• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
naskov - майстор
Предстои ми решаването на следния проблем: хидрофор Grundfos включващ се на 3,5бар и изключващ се на 4бар вече два пъти пука мембраната в разширителния съд. Съда е напомпан на 1,5бар, хидрофора смуче от вана, а не от водопровода. Къде да търся проблема?
Последна промяна от naskov(стар) на ср юни 17, 2009 10:55 am, променено общо 1 път.
gorgidanchev - специалист
Намали налягането.Нямаш нужда от толкова атмосвери.
LazarGanev - "Велик майстор"
Съдът трябва да издържа на 10 бара, за мене проблемът е в него.
2v6 - майстор
naskov написа:
Предстои ми решаването на следния проблем: хидрофор Grundfos включващ се на 4бар и изключващ се на 3,5бар вече два пъти пука мембраната в разширителния съд. Съда е напомпан на 1,5бар, хидрофора смуче от вана, а не от водопровода. Къде да търся проблема?
Нещо бъркаш - на колко се включва :?:

Какво помпиш от тази вана? С каква температура?

Налягането не мисля, че е от значение. При мен на водопровода при над 10 бара няма проблеми с мембраната, а фланеца протече...
Каналски - специалист
naskov написа:
Предстои ми решаването на следния проблем: хидрофор Grundfos включващ се на 4бар и изключващ се на 3,5бар вече два пъти пука мембраната в разширителния съд. Съда е напомпан на 1,5бар, хидрофора смуче от вана, а не от водопровода. Къде да търся проблема?
Май си допуснал грешка при написването на наляганията ! Не се наемам в момента да кажа колко точно атмосфери да е въздуха, но трябва да се настрои при празен съд. Къде са се скъсали мебраните и все пак какво производство са ? Хидрофор Grundfos много неща може да значи ...
naskov - майстор
2v6 написа:

Нещо бъркаш - на колко се включва :?:

Какво помпиш от тази вана? С каква температура?

Налягането не мисля, че е от значение. При мен на водопровода при над 10 бара няма проблеми с мембраната, а фланеца протече...
Сбъркал съм при обяснението-на 3,5бар вкючва, на 4изключва. От ваната се тегли вода, чиста, планинска
naskov - майстор
LazarGanev написа:
Съдът трябва да издържа на 10 бара, за мене проблемът е в него.
Това пише на самия съд-макс10бар, но какво става :?
naskov - майстор
Каналски написа:
Май си допуснал грешка при написването на наляганията ! Не се наемам в момента да кажа колко точно атмосфери да е въздуха, но трябва да се настрои при празен съд. Къде са се скъсали мебраните и все пак какво производство са ? Хидрофор Grundfos много неща може да значи ...
Доколкото знам при празен съд налягането в него трябва да 0.7х3.5=2.45бар. Дали това, че е 1.5бар е от фатално значение. Моделът мисля че е JP BASIC
LazarGanev - "Велик майстор"
За спукването не би трябвало да е от фатално значение, но за работата му - да. Според мен сега съдът е постоянно пълен и не изпълнява функциите си на буфер. Помпата при това положение не включва ли често?
filmatoplo - майстор
Налягането в съда се настройва 0,2бара под настройката за включване .Или ако включва на 3,5 бара предварителното налягане в съда е 3,3 бара - то се мери при празен хидрофор . Така в мига на включване на помпата тогава ще започне неговото пълнене с вода за резерв до като пресостата изключи на 4 бара и помпата спре .При ползване на течност тя първо ще идва от съда до спад в налягането пак до тия 3,3 бара и отново пуск на помпата .Ако мембраната е качествена трябва да издържи.Колко литра е поне 24 има ли .
  • 1
  • 2

Тема "Спукан разширителен съд на хидрофор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: