• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
brum - майстор
Каква маска ще ми препоръчате за работа с бои които са от по-отровничките? Примерно ПУ бои. Има ли въобще нещо което може да ме улесни при работата с тях, така че да не вдишвам никакви или по-голямата част от изпареният?
mim - специалист
маска тип противогаз с активен въглен
от тия с по 2 "муцунки" на страни
brum - майстор
mim написа:
маска тип противогаз с активен въглен
от тия с по 2 "муцунки" на страни
А малък ориентир от къде? Как да разбера кои "стават" и кои "не стават"?
parvev - специалист
brum написа:
Каква маска ще ми препоръчате за работа с бои които са от по-отровничките? Примерно ПУ бои. Има ли въобще нещо което може да ме улесни при работата с тях, така че да не вдишвам никакви или по-голямата част от изпареният?
аз ползвам това на 3М е не съм от София и не мога да ти кажа къде се продават

Прикачен файл

Products_OHES_IL.jpg
защитна маска
Products_OHES_IL.jpg (14.04 KиБ) Видяна 9925 пъти
brum - майстор
А някакви ориентировъчни цени? Намерих в бриколаж някаква за 22лв + 2 х 10лв за филтрите. На въпроса какъв е живота на филтрите отговора беше - "Ми като почне да ти мирише - сменяш. Но колко време ще мине до тогава не мога да ти кажа".

Та въпросите са два:
Ориентировъчни цени за маската и консумативите?
Живот на филтъра и видове филтри (ако има различни)?
housedoktor - майстор
Можеш и по евтина да намериш,но си вземи хубава- става въпрос за здравето ти все пак
filbig - специалист
На 3М- маската струва към 70лв с филтрите. Имат размер според големината на лицето, трябва да я пробваш, и да ти пасва добре. Филтрите с активния въглен струват към 25лв, а върху тях се поставят прахови филтри 6лв , които се сменяват по- често в зависимост от това дали помещението в което работиш е с вентилация, колко често пръскаш. Има ги в по-читавите магазини за авто бои.
http://www.lasurit.com/opencms/lasurit/ ... ka/3m.html
Поздрави!
Takezo Sensey - модератор
Маска с едно гнездо 23 лв.
Маска с две гнезда 24 лв.

комбиниран филтър един брой 11.20 лв.

Органични газове и пари с точка на кипене по-голяма от 65 С
Неорганични газове и пари (с изключение на въглероден окис)
Кисели газове (азот, солна киселина)
Амоняк и странични продукти на аминокиселините
Тегло: 84 g
Капацитет 220 м3 въздух може да издишаш с един брой филтър или щом усетиш аромата на боята , филтъра е за смяна.EN 141

жокер :
бояджиите слагат парче марля пред филтъра закрепено с ластиче, за да не се "запечатва" от облака боя който се получава при пръскане
:idea:

Имам ги в магазина на Оплълченска и Козлодуй :cool:

Прикачен файл

PIC729253.jpg
PIC729253.jpg (21.47 KиБ) Видяна 9871 пъти

Прикачен файл

PIC963329.jpg
PIC963329.jpg (22.8 KиБ) Видяна 9871 пъти

Прикачен файл

PIC320807.jpg
PIC320807.jpg (23.58 KиБ) Видяна 9871 пъти
brum - майстор
Взех си някаква прилично изглеждаща от едно магазинче, което се намира на ул. Гълъбец №20.

Имаше няколко варианта - от такава дето е цяла маска и предпазва и очите ( силоконова, за 340лв ) до нормална гумена в комплект с прахов и химичен филтър. Тази гумената се оказа доста удобна и срещу 50лв се здобих с нея. Филтрите могат да се слагат един върху друг и най-силният химичен филтър който имат наличен е два филтъра събрани вдин върху друг за 22лв. Като цяло е доста удобна, а до колко функционира ще мога да кажа тези дни :) .

По принцип магазинчето има все качествени неща, та се надявам и маската да излезне такава.
Takezo Sensey - модератор
brum написа:
Филтрите могат да се слагат един върху друг и най-силният химичен филтър който имат наличен е два филтъра събрани вдин върху друг за 22лв.
.
За да може да дишаш всичко на филтъра трябва да има четирите цвята дето ти пуснах на "моя" филтър и означенията A1, B1, E1,K1 също.Тези означения характеризират т.нар. комбиниран филтър. :wink:
  • 1
  • 2

Тема "Маска за боядисване/лакиране/грундиране?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: